Duinrell

Een spetterend dagje uit of een leuke familievakantie

E-tickets kopen

Vragen aan Rick de Kikker


Hallo allemaal! Ik ben Rick de Kikker, en ik woon al heel lang op Vakantie- en attractiepark Duinrell. Daarom weet ik ook best veel.

Er zijn een heleboel kinderen die mij iets willen vragen. Om te voorkomen dat ik zo veel vragen krijg dat ik geen tijd meer heb om naar het attractiepark of Tikibad te gaan, heb ik de meest gestelde vragen voor jullie op een rij gezet.

1. Wat is Duinrell?

Duinrell is een groot vakantie- en attractiepark in Wassenaar, vlakbij Den Haag. Je kunt hier een spetterend dagje uit beleven in het attractiepark met veel spannende attracties en het tropische Tikibad. Op Duinrell kun je ook een korte of langere vakantie doorbrengen. Je slaapt dan op de camping, in een Duingalow of het Duinhostel.

2. Hoeveel meter glijbaan is er in totaal in het Tikibad?

Meer dan 1000 meter (één kilometer) glijbaan!!

3. Hoeveel mensen gaan ieder jaar naar Duinrell?

Vanaf 1984 zijn er ieder jaar meer mensen naar Duinrell gekomen. De laatste jaren heeft Duinrell steeds tussen de 1,2 en 1,3 miljoen bezoekers per jaar ontvangen. Daarmee behoort Duinrell tot één van de meest bezochte parken van Nederland.

4. Wat is de oudste attractie die er op het park staat?

De Carrousel is in 1864 gebouwd en is dus al heel oud! Reken maar eens uit hoe lang precies. Hij doet het nog heel goed hoor, en laat ieder jaar weer heel veel kinderen ronddraaien.

5. Hoeveel jaar bestaat Duinrell?

In 1935 is Duinrell opgericht. Het was toen een grote speeltuin en wandelgebied. Dus reken maar uit hoeveel jaar dat is.

6. Hoe groot is Vakantie- en attractiepark Duinrell?

Het park is meer dan één miljoen vierkante meter groot. Dat zijn wel 200 voetbalvelden naast elkaar!!

7. Wat betekent de naam “Duinrell”?

Duinrell betekent: bron in de duinen. Duinrell is namelijk ontstaan op een strandwal in de duinen.

8. Hoeveel mensen werken er op Duinrell?

Er werken ongeveer 100 medewerkers in vaste dienst. Daarnaast worden er ieder jaar zo’n 350 seizoenmedewerkers aangenomen. In totaal werken er in een jaar meer dan 600 medewerkers op het landgoed.

9. Kun je ook op het park slapen?

Ja, je kan prima een weekendje of langer op vakantie naar Duinrell. Je kan er kamperen op de grote camping, of slapen in een Duingalow. Een Duingalow is een soort bungalow, een huisje waarin je met de hele familie kan slapen. In het Duinhostel kun je met een hele grote groep overnachten. Er zijn in totaal ongeveer 800 kampeerplaatsen en 400 Duingalows. In het Duinhostel kunnen 104 personen slapen.

10. Wat is de snelste attractie?

Dat is de achtbaan Falcon, die wel 70 km/u gaat.

11. Hoe oud ben je?

Ik woon al zo lang op Duinrell dat ik ben vergeten hoe oud ik ben... Daarom zeg ik altijd: "Ik ben zo oud als ik me voel!".