29-03-2023
Algemeen

Duinrell komt met oplossing voor gillende ouders

Wij hebben goed nieuws voor alle kinderen die vinden dat hun vader en moeder altijd veel te hard gillen in de achtbaan. We hebben namelijk dé oplossing voor gillende ouders: het nonsans-masker. Vanaf het nieuwe zomerseizoen is het voor alle vaders en moeders verplicht een speciaal geluidsmasker te dragen. Dit nieuwe geluidsmasker uit Frankrijk zorgt ervoor dat het harde gegil wordt omgezet in prettige dierengeluiden.

Nonsans-masker uit Frankrijk

Een van de grootste uitdagingen voor kinderen die ons attractiepark bezoeken, is het harde gegil van hun vader of moeder tijdens een ritje in een attractie. Onze collega Henk vertelt: “Als ouders gillen, dan gaat hun stem al vrij snel naar falsetto. Dat is een hoog geluid, maar nog niet heel pijnlijk. Echter bij vaders en moeders, die hun stem veel vaker moeten gebruiken, gaat hun stem van falsetto in de loop der jaren naar nonsetto. En als je gilt in nonsetto, dan is dat ontzettend onprettig voor het kinderoor. Daarom zijn wij bij Duinrell op zoek gegaan naar een oplossing. En die hebben we gelukkig gevonden in Frankrijk.”.

 

 

Het masker uit Frankrijk vangt de nonsetto geluiden op en zet deze om in een ander veilig geluid dat netjes onder de 14.400 hertz blijft. In Frankrijk wordt het gegil automatisch omgezet naar chansons van Edith Piaf of Charles Aznavour. Bij Duinrell hebben we voor iets véél leukers gekozen. Het gegil van vaders en moeders wordt door het masker omgezet naar dierengeluiden.

 

 

Geslaagde test

Het nonsans-masker is op 22 maart getest. De eerste reacties zijn heel positief. Check de video om te zien hoe dat ging. 

 

Vanaf a.s. zaterdag verplicht op Duinrell

Het nonsans-masker is vanaf a.s. zaterdag verplicht voor alle vaders en moeders op Duinrell. 

Bezig met laden