Al meer dan 85 jaar familieplezier op Duinrell

Al in 1646 stond er in Wassenaar een boerderij: Boerderij Duinrell. Er hoorde een groot landgoed bij dat zich vanaf 1935 ontwikkeld heeft tot het vakantie- en attractiepark waar inmiddels ruim een miljoen bezoekers per jaar van genieten. Ga mee terug in de tijd en ontdek de rijke geschiedenis van ons familiebedrijf.

1935

Landgoed Duinrell wordt opengesteld voor publiek

Goede Vrijdag 1935 was een wel heel goede vrijdag. Op die dag opent de familie Van Zuylen van Nijevelt landgoed Duinrell voor publiek. Een entreekaartje kost 15 cent. De speeltuin staat er dan al en trekt veel mensen.

1938

De eerste skibaan in Nederland

Op 30 oktober 1938 werd de eerste skibaan in Nederland geopend. Huh, was er dan sneeuw? Nee! Skiën gebeurde hier op Duinrell op dennennaalden. Philip graaf van Zuylen van Nijevelt ontdekte per toeval dat je op een bed van dennennaalden prima kunt skiën. De skibaan was zo’n succes dat er pas een einde aan kwam in 2005.

1953

De eerste kampeerders op Duinrell

Voor het eerst wordt er door bezoekers gekampeerd op Duinrell. Er is nog geen officiële camping. De tentjes worden opgezet op de plek waar nu de Paardenstal en de Bumperfrogs staan.

1959

Camping Duinrell is een feit

H.R.J. Van Zuylen van Nijevelt trouwde met zijn Clarine en als huwelijkscadeau kregen ze 10 hectare grond op Duinrell. Hij opende een bankrekening op naam van Camping Duinrell en daarmee was de eerste heuse camping op Duinrell een feit.

1962

H.R.J. Graaf van Zuylen van Nijevelt werd eigenaar van Duinrell
H.R.J. Graaf van Zuylen van Nijevelt, de vader van de huidige directeur, werd eigenaar van Duinrell en ging aan de slag met het verder ontwikkelen van Duinrell als recreatielandgoed.

1965

Nieuwe plannen

In een groen notitieboekje verzamelt H.R.J. Graaf van Zuylen van Nijevelt zijn wensen voor het landgoed en in dit jaar begint hij die uit te werken. De speeltuin wordt uitgebreid, er komt een trapautocircuit, een sleebaan en een sprookjesbos. Ook Wonderland wordt aangelegd.

1968

Het eerste zwembad op Duinrell

Het buitenbad was een enorme investering, maar H.R.J. Van Zuylen van Nijevelt was heel duidelijk: “Bij een camping hoort een zwembad.” En dus kwam die er. Inmiddels kan er al meer dan 50 jaar van genoten worden!

1974

Een grotere camping

De camping is zo populair dat er te weinig plek is voor alle kampeerders. De hoogste tijd om het Eiland ook als camping in te richten.

1978

Duinrell, daar kikker je van op!

‘Duinrell, daar kikker je van op!’. Geen reclamebureau, maar Duinrell-secretaresse Wilma van Leeuwen kwam er spontaan mee. Dankzij de slogan was het ook gelijk duidelijk hoe de mascotte eruit moest zien: als een vrolijke kikker!

1984

Opening van het Tikibad

H.R.J. Graaf van Zuylen van Nijevelt wist wat hij wilde: een waterpark met veel glijbanen, iets wat uniek was in die tijd. Om dit te realiseren ging hij naar Engeland, waar hij de glijbanen zelf ontwikkelde. Bij de opening op 19 april 1984 bestond het Tikibad uit een golfslagbad, twee glijbanen en een whirlpool.

1985

De eerste échte achtbaan

De eerste echte achtbaan op Duinrell werd geopend: de Kikkerachtbaan. H.R.J. Graaf van Zuylen van Nijevelt vond dat in een attractiepark een achtbaan hoorde en hij wilde er een voor het hele gezin. Daarom gaat de Kikkerachtbaan niet over de kop.

1988

Meer attracties

H.R.J. Graaf van Zuylen van Nijevelt bezoekt elk jaar andere attractieparken in het buitenland. Hij raakt geïnspireerd en verrijkt Duinrell met de Monorail, de Aqua Swing, een reuzenrad en een gloednieuwe entree.

1991

De eerste Duingalows

In het winterseizoen van '90 en '91 werden de eerste 67 Duingalows op Duinrell geplaatst. Dit was het begin van een nieuwe vorm van verblijfsrecreatie. Ook het Duinhostel, dat eerder diende als koetshuis, wordt ingericht als gastenverblijf.

1992

Opening Splash

De Splash wordt gebouwd. Omdat al het benodigde hout in vele containers uit Amerika moest komen, was het nog best spannend of alles op tijd geleverd zou worden. Gelukkig kwam het allemaal goed en genieten onze gasten al meer dan 25 jaar lang van deze spetterende attractie.

1994

Het Tikibad wordt groter

Tien jaar na de opening van het Tikibad is het tijd voor een grootse verbouwing. Het bad werd uitgebreid met maar liefst negen nieuwe glijbanen. Vanaf dat moment kon je in het Tikibad meer dan 1 kilometer glijden. Hiermee werd het ’t grootste waterglijbanenparadijs van de Benelux.

2000

H.R.J. van Zuylen van Nijevelt draagt Duinrell over aan zijn zoons

Duinrell wordt overgedragen aan de zoons van H.R.J. van Zuylen van Nijevelt, Philip en Roderick. De laatste attractie die senior aanschaft is de Mad Mill. De Graaf wordt president-commissaris en adviseert zijn zoons bij grote beslissingen.

2009

De tweede achtbaan wordt geopend: de Falcon

De tweede achtbaan van Duinrell wordt geopend: de Falcon. De oudste achtbaantester van Nederland (90 jaar) vindt dit de spannendste achtbaan waar hij ooit een ritje in mocht maken.

2012

Opening familieachtbaan Dragonfly

De Dragonfly wordt gebouwd en dat is nog best een onderneming. De achtbaan wordt namelijk om de bomen heen gebouwd. Er is er geen één gekapt. 

2016

Nieuwe doe-het-zelf attractie Wild Wings

De nieuwste attractie Wild Wings wordt geopend. Het is de eerste attractie waarbij de bezoeker zelf bepaalt hoe de rit (of de vlucht in dit geval) verloopt.

2017

Opening Triton en kids waterpark Playa

Het Tikibad heeft met het nieuwe kids waterpark Playa en de spannende glijbaan Triton zowel vanbinnen als van buiten een metamorfose ondergaan. Ook hebben we er 44 nieuwe Duingalows en vier nieuwe kampeervelden bij voor nóg meer vakantieplezier op Duinrell!

2019

Uitbreiding Tikibad en Vakantiepark
Na de uitbreiding in 2017, is het Tikibad in 2019 uitgebreid naar buiten. Met de komst van een verwarmd buitenbad, nieuwe glijbanen en een waterspeelhuis biedt het Tikibad nog meer waterfun voor de hele familie. Ook het vakantiepark werd dit jaar uitgebreid. Er kwamen nieuwe luxe Duingalows, nieuwe Lodgetenten en de Oranjerie werd omgetoverd tot een luxe groepsaccommodatie voor max. 30 personen.

2020

Duinrell bestaat 85 jaar

Ter ere van ons 85-jarig jubileum is de entree bij de attracties vernieuwd met een gezellig plein en een bronzen beeld van Rick de Kikker. De camping is uitgebreid en kreeg een aantal plekken met privé-sanitair en op de Duinvallei plaatsten we nog 15 Luxe Lodgetenten. Ook in het attractiepark werden vernieuwingen aangebracht: Indoor speeltuin Rick’s Fun Factory werd verbouwd en de Botsauto’s werden compleet vernieuwd.

2021

Nieuwe accommodaties

2021 stond in het teken van uitbreindingen in ons vakantiepark. We plaatsten 19 nieuwe, luxe Premium Plus Duingalows, 12 nieuwe Luxe Lodgetenten voor 5, 6 en 7 personen en we plaatsten een Tiny House (Premium Duingalow voor 5 personen).

2022

Uitbreiding vakantiepark

Wij blijven ons familielandgoed vernieuwen en uitbreiden! In 2022 breiden we onder andere het vakantiepark uit met nieuwe Lodgetenten, drie iconische Airstreams en de receptie wordt helemaal vernieuwd. Ook plaatsen we dit jaar twee nieuwe padelbanen en een nieuw volleybalveld.

Duinrell anno nu

Duinrell anno nu

Bezig met laden