10-07-2020
Algemeen

We bestaan 85 jaar

Dit jaar bestaat ons familiebedrijf al 85 jaar! En in de tussentijd is er héél veel gebeurd. In dit blog duiken we terug de geschiedenis in van 85 jaar Duinrell.

1935: Openstelling Duinrell

Op 19 april 1935 wordt het landgoed van Duinrell voor het eerst opengesteld voor publiek. In de Schaapskooi en de Oranjerie konden gasten terecht voor een snack of een kopje thee. Een entreekaartje kost 15 cent.

 

  

 

1962: Camping Duinrell is een feit

H.R.J. Graaf Van Zuylen van Nijevelt, de vader van onze huidige directeur Philip, trouwde met zijn Clarine. Als huwelijkscadeau kregen ze 10 hectare grond op Duinrell. Hij opende een bankrekening op naam van Camping Duinrell en daarmee was de eerste heuse camping op Duinrell een feit.

 

1965: Groen notitieboekje

In een groen notitieboekje verzamelt H.R.J. Graaf van Zuylen van Nijevelt zijn wensen voor het landgoed en in dit jaar begint hij die uit te werken. De speeltuin wordt uitgebreid, er komt een trapautocircuit, een sleebaan en een sprookjesbos. Ook Wonderland wordt aangelegd.

 

  

 

1984: Opening Tikibad

Een mijlpaal in de geschiedenis van Duinrell: de aanleg van het Tikibad. H.R.J. Graaf van Zuylen van Nijevelt wist vanaf het eerste moment dat het Tikibad iets heel speciaals moest zijn. Hij wilde een waterpark met veel glijbanen, iets wat uniek was in die tijd. Tijdens de opening op 19 april 1984 bestond het Tikibad uit een golfslagbad, twee glijbanen (de Groene Barracuda en de Blauwe Haai) en een whirlpool. 

 

1985: De eerste achtbaan op Duinrell

Het Tikibad was vanaf de beginjaren al razend populair bij onze gasten. Om de drukte van het Tikibad op te kunnen vangen worden er meer attracties gebouwd. In 1985 is de eerste achtbaan op Duinrell een feit: de Kikkerachtbaan wordt geopend.

 

  

 

1991: De eerste Duingalows

Vakantie vieren op Duinrell wordt nóg fijner. Gasten kunnen voor het eerst blijven slapen in een Duingalow.

 

1994: Het Tikibad wordt groter

Tien jaar na de opening wordt het Tikibad volledig vernieuwd. Er komen tien nieuwe waterattracties bij. Het glijplezier kan niet op!

 

  

 

2000: Duinrell wordt overgedragen aan Philip en Roderick

Het is voor H.R.J. Graaf van Zuylen van Nijevelt tijd om het stokje door te geven aan zijn zoons. Philip en Roderick hebben vanaf nu de dagelijkse leiding over Duinrell.

 

2009 & 2012: Nieuwe achtbanen

De tweede en derde achtbanen op Duinrell werden kort na elkaar gebouwd. De Falcon en de Dragonfly gaan beide heel hard en de eerste zelfs over de kop. Toch kunnen kids vanaf 120 cm al meevliegen!

 

  

 

2017: Opening Triton en kids waterpark Playa

Het Tikibad heeft met het nieuwe kids waterpark Playa en de spannende glijbaan Triton zowel vanbinnen als van buiten een metamorfose ondergaan. Ook hebben we er 44 nieuwe Duingalows en vier nieuwe kampeervelden bij voor nóg meer vakantieplezier op Duinrell!

 

2019: We breiden het Tikibad én ons vakantiepark uit

Na de uitbreiding in 2017, is het Tikibad in 2019 uitgebreid naar buiten. Met de komst van een verwarmd buitenbad, nieuwe glijbanen en een waterspeelhuis biedt het Tikibad nog meer waterfun voor de hele familie. Ook het vakantiepark werd dit jaar uitgebreid. Er kwamen nieuwe luxe Duingalows, nieuwe Lodgetenten en de Oranjerie werd omgetoverd tot een luxe groepsaccommodatie voor max. 30 personen.

 

Bezig met laden