29-11-2018
Algemeen, Tikibad

glijd door de tijd

Grondlegger van het huidige Duinrell is H.R.J. Graaf van Zuylen van Nijevelt. Hij groeide op landgoed Duinrell op en had een grote droom: een waterglijbanenparadijs bouwen waar duizenden mensen per jaar van konden genieten. Jij en ik weten dat het inmiddels is gelukt. Hoe dat ging? Lees snel verder!

Groot

Al voordat het Tikibad er kwam, was er een buitenzwembad op Duinrell. Camping Duinrell bestaat namelijk al sinds 1962 en over één ding was H.R.J. Graaf Van Zuylen van Nijevelt heel duidelijk: bij een camping hoort een zwembad. Maar, zoals te lezen was in zijn groene aantekeningenboekje, was dat al snel niet meer genoeg. De graaf wilde iets bijzonders. Iets wat nog nergens anders in Nederland te vinden was. Een heus waterglijbanenparadijs zoals hij al eens had gezien in Amerika. Omdat hij nergens kon vinden wat hij wilde, besloot hij zelf aan te schuiven aan de tekentafel en samen met andere ontwerpers en architecten bedacht hij het Tikibad. Met twee grote glijbanen (de Groene Barracuda en de Blauwe Haai), een whirlpool en een golfslagbad. De kosten? Meer dan een jaaromzet van Duinrell van die tijd. Toch twijfelde geen haar op het hoofd van de graaf over deze beslissing. Het Tikibad moest er komen. En op 19 april 1984 was het dan echt zo ver: het Tikibad werd geopend!

 

Tikibad vroeger

 

Groter

Het ging goed met het Tikibad. De bezoekersaantallen waren spectaculair en precies na tien jaar was het tijd voor groei. Een flinke uitbreiding volgde. De renovatie duurde maanden, maar was het helemaal waard. Dankzij de tien nieuwe waterattracties die bijgebouwd werden, was er vanaf het jaar 1994 officieel een kilometer aan glijbanen te vinden in het Tikibad. Ook mevrouw Van Zuylen van Nijevelt kreeg een rol in het proces. Zij koos de kleuren voor het Tikibad en dit zorgde ervoor dat het meer dan ooit een familieaangelegenheid werd. Van een familie, voor families kunnen we wel zeggen. Want de jaren daarna kwamen er weer heel veel nieuwe families naar Duinrell om te spetteren en nu ook kilometers te glijden in het Tikibad. 

 

Tikibad buiten overzicht

 

Grootst

Het Tikibad was al jaren een feestje voor grote kinderen (en stoere volwassenen). Maar voor de kleintjes was er nog niet zo heel veel te doen. Daar kwam in 2017 verandering in. Toen bouwden we kids waterpark Playa in het Tikibad en was het bad compleet voor de hele familie! In Playa kunnen kinderen spelen in water tot 15 cm diep en ze glijden van glijbanen die speciaal op maat gemaakt zijn. Hierdoor hoeven kinderen kleiner dan 120 cm en jonger dan 12 jaar dus ook geen drijvers meer te gebruiken. Wat een vrijheid! Voor de allerkleinste waterratjes bouwden we een verwarmd speelbad waar ze samen met hun ouders kunnen spetteren onder een waterval en met een waterbaan.   

 

Tikibad van boven

 

Nieuws!

Volgend jaar staat er nog meer Tikileuks op je te wachten. Wat en hoe? Je leest het in het blog over 2019!

Bezig met laden