19-10-2022
Algemeen

De voorjaarsvakantie van de familie Tongstra

In de koude winter keken we alweer uit naar voorjaar. Het warme lentezonnetje op je gezicht en de krokussen die razendsnel uit de grond schieten… We hadden zoveel zin in het voorjaar dat we een weekendje weg boekten met onze kinderen tijdens de voorjaarsvakantie. Onze keuze viel op Duinrell en dat was de beste keuze die we konden maken. De leuke lenteactiviteiten het heerlijke Tikibad en uiteraard de stoere attracties maakten ons weekendje weg helemaal compleet. In deze blog vertellen we meer over ons weekendje Duinrell tijdens de voorjaarsvakantie.

Ons verblijf in een mooie Duingalow

We verbleven in een budget Duingalow tijdens ons weekendje weg. Hier bevonden zich twee slaapkamers, een keuken met alles wat je nodig hebt en een gezellige woonkamer met zit- en eethoek. Vanaf ons huisje waren we razendsnel bij alle faciliteiten op Duinrell. De winterattracties waren bijvoorbeeld slechts een kleine 10 minuten lopen en onze boodschappen van de Superstore hoefden we slechts een klein stukje te tillen. In de Superstore hebben we ook meteen het pak chocolademelk opgehaald dat onderdeel was van het wintercadeau dat we bij de receptie ontvingen. Een heel leuk extraatje!

 

 

Roetsjen van de glijbaan en gillen in de achtbaan

Toen we op vrijdagmiddag aankwamen was eigenlijk de eerste vraag van onze kinderen van 10 en 8: “Wanneer gaan we naar het Tikibad?”. Hoewel we iedere dag gratis toegang hadden tot het Tikibad zijn we na het boodschappen doen meteen gegaan. De kinderen hebben denk ik wel 20 rondjes gegleden vanaf hun favoriete glijbaan: Tyfoon, terwijl mijn man en ik veelal hebben gerelaxt in het golfslagbad. Maar ook de Lazy River vonden we erg leuk.

 

Op zaterdagochtend zijn we meteen naar het attractiepark gegaan en hier zijn we de hele dag gebleven. Op zaterdagavond konden we namelijk ritjes maken in het donker in onze favoriete attracties die magisch werden verlicht. Omdat het nog een beetje koud kan zijn in het voorjaar was er bij de attracties op de gezellige Winter Weide een kampvuur te vinden om op te warmen. Hier hebben we overheerlijke marshmallows geroosterd De ontwakende natuur begroeten

 

 

Op zondagochtend werden we gewekt door fluitende vogeltjes die hun mooiste lied kwetterden. Hierdoor besloten we om die dag maar eens de omgeving van Duinrell te gaan verkennen. Met het wintercadeau hadden we nog een tegoed om fietsen te kunnen huren. Hiermee zijn we best een eind wezen fietsen! Zo bezochten we Wassenaar en zijn we helemaal naar het strand gefietst om de zee te bewonderen. Terug naar Duinrell fietsten we door het bos en zagen we zelfs een eekhoorntje springen.

 

Meedoen aan leuke voorjaarsactiviteiten

Nadat we hadden gefietst hebben onze kinderen zondagmiddag meegedaan aan de creatieve lente workshop en werd onze oudste tijdens de skelterrace tweede. Hierna was het tijd voor een welverdiend patatje die we haalden bij de snackbar en zijn we nog even kort wezen zwemmen in het Tikibad.

 

 

Zondagavond hebben we ons vermaakt in de Duinrell Pub. We hadden namelijk nog onze gratis drankjes en muntjes voor de arcadespellen van het wintercadeau over. Hier hebben we een hele avond gerelaxt terwijl de kinderen uitgebreid konden spelen. Ook besloten we deze avond dat we de volgende dag op de terugweg nog een tussenstop in een historische stad wilden maken. Uiteindelijk viel de keuze op Leiden en hebben we ook nog gewinkeld in de Westfield Mall of the Netherlands. We zouden dit uitstapje naar Duinrell absoluut nog een keertje willen maken in de voorjaarsvakantie. Eigenlijk zouden we zelfs wel langer dan een weekendje willen gaan de volgende keer!

 

Boek je voorjaarsvakantie nu

Bezig met laden