05-03-2021
Algemeen

8x de leukste familiewandelingen in de omgeving

Als je op vakantie bent op Duinrell, dan slaap je midden in Nationaal Park Hollandse Duinen. Een uniek gebied waar landgoederen, duinen, bosgebieden, pittoreske dorpen en grote steden elkaar afwisselen. Kortom: een veelzijdige omgeving vol mooie wandelroutes. Wij hebben acht afwisselende routes voor met de hele familie voor je op een rijtje gezet. Alvast veel wandelplezier!

 

#1 Meijendel - De Reeënroute 

Meijendel is een uitgestrekt waterrijk duin- en natuurgebied om de hoek van Duinrell. Eigenlijk bestaat het duingebied uit allemaal verschillende mini-landschappen. 

 

Bij de Reeënroute in Meijendel wandel je door hoge duinen, diepe valleien en weelderige bossen. Vanaf het uitkijkpunt kijk je over valleien heen naar zee en zie je bij helder weer Wassenaar liggen. 
Ook kom je langs het Grote Bos, de woonplaats van de ree.

 

Start​punt: parkeerplaats De Kieviet
Lengte: 2,6 km
Kleur paaltjes: rood
Route-informatie 

 

 

#2 Meijendel - De Eikenroute

De Eikenroute in Meijendel brengt je langs de vogelrijke plekken van het gebied. Via smalle paden loop je door eikenbossen naar de vogelkijkwand. Hier heb je uitzicht op de infiltratieplassen van Dunea. Hier wordt ons drinkwater op een natuurlijke manier gezuiverd.

 

Startpunt: parkeerplaats De Kieviet
Lengte: 2,6 km
Kleur paaltjes: rood
Route-informatie 

 

 

#3 Meijendel - Strandroute

Vanaf Bezoekerscentrum de Tapuit in Meijendel ga je op weg naar het strand. Onderweg wandel je eerst door de duintuin en door het vogelbos. Halverwege de route vind je de natte duinvallei en de infiltratieplassen van Dunea. De wandelroute loopt vervolgens door tot aan het strand. Hier heb je uitzicht op de zee en als je goed kijkt zie je het strand van Scheveningen liggen.

 

Startpunt: Bezoekerscentrum de Tapuit
Lengte: 3,8 – 4,5 km
Kleur paaltjes: geel
Route-informatie 

 

 

#4 Wandelen op Duinrell

Wil je liever in de buurt blijven? Ook op Duinrell vind je een leuke wandelroute voor de hele familie. Loop naar de Rodelbaan en sla rechtsaf het Duinrell-bos in. Volg vanaf hier de gele paaltjes van de trimbaanroute. 

 

Zin in een sportieve uitdaging? Daag elkaar dan uit met de leuke oefeningen langs de trimbaanroute. 

 

Startpunt: het Duinrell-bos rechts naast de Rodelbaan
Duur: 30 tot 60 minuten
Afstand: ca. 1,5 uur
Route-informatie

 

 

#5 Landgoedwandelen in Wassenaar

In Wassenaar vind je prachtige landgoederen en bezienswaardigheden. Trek je wandelschoenen aan en laat je verwonderen tijdens deze mooie Landgoederen wandeling. Onderweg zie je eeuwenoude bomen en groene parken.

 

Startpunt: de route start bij Huize De Paauw (Raadhuislaan 22, 2242 CP Wassenaar) of het Koffiehuisje (hoek Buurtweg 116, 2240 AA Wassenaar).
Lengte: 12 km

 

Foto via Nationaal Park Hollandse Duinen - Henk van der Eijk - CC BY-NC-ND 2.0

 

6# Wandelroute Ganzenhoek

Een wandeling die start bij Duinoord, vlakbij strandopgang de Wassenaarse Slag. Tijdens de route loop je door door naaldbossen en langs een vogelplas. Dus tip: neem je verrekijker mee! De wandelroute is met paaltjes aangegeven.

 

Startpunt: Hotel-Restaurant Duinoord
Lengte: 3,3 km
Route-informatie

 

 

#7 Wandelroute Atlantikwall

Een pittige wandeling van 3,5 uur die je het verhaal verteld over hoe de omgeving van de Hollandse duinen eruit zag tijdens de tweede wereldoorlog. De begroeiing in dit gebied is zo verschillend dat het er altijd anders uitziet. Van de Atlantikwall is nog maar weinig over, maar je komt wel andere bijzondere bezienswaardigheden tegen.

 

Startpunt: Hotel-Restaurant Duinoord
Lengte: 9 km
Route-informatie 

 

 

Foto Nationaal Park Hollandse Duinen.

 

#8 Korte stadswandeling door Wassenaar

Wist je dat Wassenaar in de top drie staat van de Nederlandse gemeenten met de meeste landgoederen en buitenplaatsen? Een deel hiervan vind je in het oude dorpscentrum. Tijdens deze wandelroute loop je onder andere langs Huize de Paauw. 

 

Startpunt: De route start aan de Kerkhoflaan of bij Huize De Paauw (Raadhuislaan 22, 2242 CP Wassenaar). Op beide locaties vind je een startpaneel.
Lengte: 5 km

 

 

Wil je weten wat er nog meer te doen is in de omgeving? Waarom nog wachten met het boeken van jouw Duinrell vakantie? Ga naar onze omgevingspagina.

 

Boek je vakantie

Bezig met laden