Tips voor een gezellig dagje Amsterdam

Zin in een dagje Amsterdam? Er is genoeg te zien en te doen in de stad. Maar is Amsterdam wel leuk voor kinderen? Zeker wel! Wij geven je tips voor een leuk dagje Amsterdam met het hele gezin.

HOE KOM JE VAN DUINRELL NAAR AMSTERDAM?

Met de auto is het vanaf Duinrell ongeveer 50 minuten rijden naar Amsterdam. Parkeren in Amsterdam is alleen behoorlijk duur. Er zijn verschillende parkeergarages en straten waar je kunt parkeren. De tarieven verschillen per gebied. Er zijn ook verschillende P+R parkeerlocatie. Op die locaties kun je parkeren om vervolgens over te stappen op het openbaar vervoer. Als je bij het betalen van parkeergeld op die locaties je OV-chipkaart laat zien, dan betaal je een aangepast tarief. Wil je liever niet met de auto naar Amsterdam? Dan kun je ook met het openbaar vervoer. De gemiddelde reistijd van Duinrell naar Amsterdam is 1 uur en 25 minuten. Pak vanaf Duinrell een bus naar Leiden, Den Haag of Voorschoten. Eenmaal aangekomen op één van deze nabijgelegen station, kun je een trein naar Amsterdam Centraal pakken. Plan je reis van tevoren via 9292.

 

Vervoer in Amsterdam

Er zijn verschillende mogelijkheden om van A naar B te komen in Amsterdam. Huur bijvoorbeeld een fiets. Met de fiets kun je overal gemakkelijk heen in de stad. Er zijn veel plekken in de stad waar je een fiets kunt huren. Als je liever gebruik wil maken van het openbaar vervoer, dan kan dat natuurlijk ook. In Amsterdam kun je je ook gemakkelijk verplaatsen met het openbaar vervoer. Tip: wil je veel gebruik maken van het openbaar vervoer? Je bespaart veel euro’s als je gebruik maakt van een dagkaart.

 

ONZE TIPS VOOR EEN DAGJE IN AMSTERDAM

 

Rondvaart op de Amsterdamse grachten

Vanaf het water kun je Amsterdam goed bewonderen. Met Amsterdam Canal Cruises kun je verschillende rondvaarten boeken. Zo is er bijvoorbeeld een city canal cruise waarmee je in 75 minuten een tocht maakt langs bezienswaardigheden. Voor de kinderen heeft Amsterdam canal cruises iets speciaals, namelijk “Gezocht: Zoetwater piraten”. Ouders kunnen gebruik maken van audio commentaar, terwijl de kinderen via een audio luisteren naar een spannend kinderverhaal. Ook krijgen de kinderen een opdrachtenboekje, potloden en een piratenkijker. Naast deze leuke rondvaarten kun je de stad ook verkennen met een hop-on-hop-off boot of in de avond met een evening cruise.

 

Praktische informatie: De rondvaarten verschillen qua duur en prijs. Op de website van Amsterdam Canal Cruises kun je terecht voor meer informatie. Ook kun je op de site tickets kopen.

 

Met een waterfiets door de Amsterdamse grachten

Een andere manier om Amsterdam op het water te ontdekken is door een waterfiets te huren Je kunt dan op eigen tempo de grachten en de omgeving ontdekken. Het is een gezellig uitje voor het hele gezin en het is nog duurzaam ook. Huur een waterfiets op een van de verschillende locaties. Klik hier om je tickets voor de waterfiets te kopen.

 

 

 

ARTIS

Wandel door het vlinderpaviljoen, bekijk de tropische vissen in het aquarium of ga op bezoek bij de aapjes. Je kunt het allemaal doen in ARTIS. ARTIS is een dierentuin in het centrum van Amsterdam. Het park is een combinatie van natuur, cultuur en erfgoed. Het is een leuk uitje voor jong en oud.

 

Praktische informatie: Het park is gedurende het hele jaar open. Van 1 maart tot en met 31 oktober is het park open van 9.00 tot 18.00 uur. Van 1 november tot en met 28 januari opent het park ook om 9.00 uur, maar hij sluit dan om 17.00 uur. Tickets kunnen zowel aan de kassa gekocht worden als online. Klik hier om je tickets online te kopen.

Adres: Plantage Kerklaan 38-40, 1018 CZ, Amsterdam

 

NEMO

Ontdek de wereld van wetenschap en technologie in NEMO. NEMO is een museum waarin verschillende aspecten van technologie en wetenschap naar voren komen. Er zijn verschillende tentoonstellingen en er kunnen veel leuke experimenten worden uitgevoerd. Zo kun je water leren zuiveren of zelf je eigen energie opvangen.

 

Praktische informatie: NEMO is bijna iedere dag geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Er zijn enkele uitzonderingen. Op sommige maandagen en op Koningsdag is het museum gesloten. Op de site van NEMO kun je zien op welke maandagen het museum is gesloten. Klik hier om tickets online te kopen. NEMO heeft geen eigen parkeergelegenheid, dus als je met de auto komt moet je in de nabijgelegen garages parkeren.

Adres: Oosterdok 2, 1011 VX, Amsterdam

 

 

Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum biedt verschillende leuke familie- en kinderactiviteiten aan. Volg bijvoorbeeld een familierondleiding waarin je allemaal leuke feitjes leert over Vincent van Gogh en zijn kunstwerken. Verder is er ook een interactieve audiotour voor families. Naast deze tours zijn er ook nog leuke activiteiten voor kinderen. Er is een gratis speurtocht voor kleuters, een speurtocht voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar en er is een checklist voor de jeugd.

 

Praktische informatie: Het museum is dagelijks geopend. De openingstijden verschillen per periode. Voor de actuele openingstijden kun je terecht op de website. Klik hier om tickets online te kopen. Parkeer je auto in de parkeergarage onder het Museumplein. Ook dit is betaald parkeren.

Adres: Museumplein 6, 1071 DJ, Amsterdam

 

Madame Tussauds

Altijd al op de foto willen gaan met Ariana Grande of Rico Verhoeven? Breng dan zeker een bezoekje aan Madame Tussauds. Madame Tussauds is een museum met allemaal wassenbeelden van zowel wereldberoemde mensen als bekende Nederlanders. In het museum kun je op de foto met celebraties.

 

Praktische informatie: De standaard openingstijden zijn van 10.00 tot 21.30 uur. Het is wel verstandig om van te voren de openingstijden  nog eens te checken om teleurstellingen te voorkomen. Tickets koop je online of bij de kassa. Klik hier om tickets online te kopen.  Er zijn verschillende soorten tickets te koop.

Adres: Dam 20, 1012 NP, Amsterdam

 

Amsterdamse Bos

Het Amsterdamse Bos heeft voor iedereen wat leuks te bieden. Van geiten knuffelen op de geitenboerderij tot een Segawaytour en van klimmen tussen de bomen tot suppen op het meer. Naast al deze leuke activiteiten heeft het bos nog veel meer te bieden. Op de website kun je meer leuke attracties vinden. Je kunt het bos gratis bezoeken. Er zijn vaak wel kosten verbonden aan de activiteiten. Klik hier voor de activiteiten overzicht en voor de kosten.

 

We wensen jullie veel plezier in Amsterdam!

Bezig met laden