Leuke dingen te doen in Den Haag

Op Duinrell is natuurlijk genoeg te doen, maar wil je toch een keer iets leuks buiten ons landgoed doen? Ga dan een dagje naar Den Haag! Natuurlijk kun je naar de bekende plekken als het Binnenhof en het Vredespaleis, maar we geven je ook wat extra tips. 

Hoe kom je van Duinrell naar Den Haag?

Den Haag is ongeveer 20 minuten rijden met de auto. Houd er rekening mee dat je niet gratis kunt parkeren in het centrum van Den haag. Wil je met het openbaar vervoer gaan? Elk half uur vertrekt bus 44 direct vanaf Duinrell naar Den Haag Centraal station. Heb je zin om te fietsen? Ook dat kan! De fietsafstand van Duinrell naar Den Haag centrum is ongeveer 45 minuten. Kies op Google Maps voor de route binnen door, zo voorkom je dat je niet het hele stuk langs de autoweg N44 rijdt.

 

Vervoer binnen Den Haag?

In Den Haag rijden veel trams. Het is het makkelijkst om je daarom met de tram van A naar B te laten vervoeren. Heb je geen OV-kaart? Bij The Hague Info Store, zie hieronder, kun je tickets voor de trams kopen. Zij kunnen ook al je vragen beantwoorden over hoe het precies werkt met de trams en waar ze vertrekken.

 

The Hague Info Store (voorheen VVV Den Haag)

Wil je graag een plattegrond? Of een leuke stadswandeling? Bij The Hague Info Store kun je dagelijks terecht voor je vragen. The Hague Info Store is er speciaal voor toeristen.
Adres: Spui 68, 2511 BT Den Haag

 

 

Onze tips voor een dagje Den Haag:

 

Binnenhof en de Ridderzaal

Het Binnenhof met de Ridderzaal, het torentje van de minister-president en de Hofvijfer zijn hét politieke hart van Den Haag en zeker een bezoek waard. Sta niet gek op te kijken als je, hoe Nederlands eigenlijk ook, één van de ministers hier langs ziet fietsen. Tip: direct naast het Binnenhof ligt het Plein, een leuke plek om even een drankje te doen. 

 

 

Hoe en wat: rondleiding mogelijk, maar start pas vanaf 50 personen. Slenteren over het Binnenhof en een foto maken bij het beroemde Torentje is helemaal gratis. 
Adres:
Binnenhof 1, 2513 AA Den Haag

 

Paleis Noordeinde

Paleis Noordeinde is het werkpaleis van de huidige koning en ligt in het centrum van Den Haag. Naast het paleis liggen de Koninklijke stallen en achter het paleis de Paleistuin.

 


Hoe en wat: het Paleis is maar een paar dagen per jaar te bezoeken. Het paleis is wel imposant en mooi van buiten om te zien, dus daarom een bezoek waard. De Paleistuin is wel te bezoeken en dagelijks open van 08:00 tot 18:00. Een leuke plek om te gaan picknicken!
Adres: Noordeinde 68, 2514 GL Den Haag

 

 

Vredespaleis

Het Vredespaleis, net buiten het centrum van Den Haag, is de tempel van vrede en recht. Het neorenaissance-gebouw uit 1913 an sich is al indrukwekkend om te bezoeken.

 


Hoe en wat: maar een aantal weekenden per jaar worden er rondleidingen georganiseerd. Het Visitors Centre voor de entree van het paleis is wel toegankelijk. Toegang gratis.
Adres: Carnegieplein 2, 2517 KJ Den Haag

 

 

Shoppen in Den Haag

Den Haag is een winkelstad bij uitstek. Je vindt er een mix van bekende warenhuizen, ketens en typische Haagse winkels. De Venestraat en de Wagenstraat zijn het kloppende shoppinghart van de Haagse binnenstad, maar daarbuiten vind je ook leuke straatjes met kleine boetiekjes.

 

 


Hoe en wat: De meeste winkels zijn dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00, met uitzondering van maandag (12:00 – 18:00), donderdag (10:00 – 21:00) en zondag (12:00 – 17:00).
Adres: de Venestraat, de Wagenstraat en straten eromheen.

 

 

Rondvaart door de grachten van Den Haag

Wil je Den Haag even van een andere kant zien? Van april tot en met oktober kun je vanaf de Bierkade een anderhalf uur durende rondvaart maken door het centrum van Den Haag. De schipper is een local, kent Den Haag op zijn duimpje en vertelt je er graag alles over.

 


 

Hoe en wat: tickets en info via de site van De Ooievaart. Buiten het seizoen is het mogelijk om een privé sloep te huren. Tip: vlakbij de opstapplaats vind je Bierspeciaalcafé de Paas. Een favoriete plek bij de Hagenezen, omdat ze hier bijna écht alle bieren serveren.
Adres: Bierkade 18B, 2512 AB Den Haag

 

 

Haagse Markt

Elke stad heeft wel een markt, maar die van Den Haag is toch wel heel bijzonder. De Haagse Markt is de grootste markt van Nederland. Op drukke dagen komen er wel 40.000 bezoekers per dag. Je kunt er echt van alles kopen: van fruit, brood tot vis, bloemen en huishoudelijke artikelen. Heel Den Haag komt hier inkopen doen. Tip: neem wat zoete dadels, vijgen, noten en vers fruit mee om op te snoepen!

 


Hoe en wat: de Haagse Markt ligt buiten het centrum van Den Haag. Vanaf Centraal Station en de Grote Markt (centraal gelegen in het centrum) gaat er een rechtstreekse tram. Toegang Haagse Markt gratis. Open op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9:00 tot 17:00.
Adres: Herman Costerstraat 571, 2571 PJ Den Haag

 

 

Madurodam

Geen tijd om heel Nederland te bezoeken, maar wil je wel graag alles zien? Madurodam is Nederland in het klein: het is een stad vol miniaturen van de bekendste plekken in Nederland. Voor kinderen hebben ze ook veel leuke doe-activiteiten.

 


Hoe en wat: Madurodam ligt buiten het centrum. Vanuit Den Haag Centraal station gaat er een directe tram naar Madurodam. Koop je tickets met korting via deze link. Actuele openingstijden vind je via hun site.  
Adres: George Maduroplein 1, 2584 RZ Den Haag

 

 

Scheveningen

Scheveningen is een stadsdeel van Den Haag, genoemd naar een vissersplaats die vervolgens door zijn populariteit uitgroeide als badplaats en wijk in Den Haag. Elk seizoen is het fijn om hier te komen. Je kunt er wandelen over het lange zandstrand, flaneren over de boulevard en genieten van een drankje en een hapje bij een van de strandtenten.

 

 

Hoe en wat: vanuit Den Haag Centraal station gaan er meerdere trams direct naar Scheveningen.
  

We wensen je alvast veel plezier in Den Haag!

Bezig met laden