Kinderfeestje organiseren? Onze tips

De ene moeder gaat helemaal los en wordt van het organiseren van een kinderfeestje megablij. Voor de andere moeder is het één grote horror. Geen stress. Een kinderfeestje kost wat organisatiewerk, maar met een goede planning is het ook heel leuk om te doen. We zetten onze 10 tips voor een ultiem kinderfeestje op een rij.

#1 Begin met het plannen van een datum

Klinkt logisch, maar wel heel belangrijk. Vier je het exact op de verjaardagdatum van je kind? Of toch niet? Het lijkt zo makkelijk om ‘gewoon’ een datum te prikken, maar onze tip: wees er op tijd bij! In praktijk zul je merken dat het ene kind niet kan omdat zij moet turnen en het andere kind een weekendje naar oma is. Ben je er op tijd bij, dan heb je de meeste kans dat alle kinderen kunnen. Wel zo gezellig!

 

#2 Wat wil je kind?

Het is tenslotte zijn of haar feestje. Wat wil hij / zij graag? Moet er een thema komen? Wie wil hij/zij allemaal uitnodigen? Natuurlijk heb je grenzen als ouder, maar het is wel leuk om ook ruimte te geven aan de fantasie van je kind. Soms komen er hele leuke creatieve ideeën uit!

 

PS: geen zin in rommel en hectiek thuis? Groot gelijk, kies dan voor een kinderfeestje op Duinrell. Op Duinrell is het altijd feest en je hoeft naderhand niets op te ruimen. Wel zo fijn.

 

#3 De gastenlijst: wie moet je uitnodigen?

Belangrijk punt. Want nodig je de één uit, dan passeer je misschien weer een ander kind. Onze tip: laat je kind meebeslissen, maar hanteer wel een maximum aantal kinderen. Teveel kinderen (zeker als ze jong zijn) kost veel meer energie als ouder. En vergeet ook niet de vaders en moeders van de kinderen: moet je ouders uitnodigen of toch niet?

 

#4 Praktische zaken: vervoer, wat meenemen?

Bedenk voordat je de uitnodigingen gaat maken goed: hoe zit het met het vervoer van en naar het kinderfeestje? Breng je iedereen naar huis of moeten alle ouders hun kind ophalen op een bepaald tijdstip? En ga je voor het cliché … vergeet je zwemkleding niet? Wel erg essentieel natuurlijk als je voor een kinderfeestje in het Tikibad kiest. ;-)

 

#5 De uitnodiging maken en versturen

Oké, bijna alles is concreet. Nu nog de uitnodigingen. Maak je ze zelf of samen met je kind? Plan ook met je kind hoe je de uitnodigingen gaat uitdelen, want op sommige scholen mogen tegenwoordig geen uitnodigingen uitgedeeld worden op het schoolplein. Andere kinderen zouden zich namelijk buitengesloten kunnen voelen. Maak er in dit geval een leuke fietstocht van met je kind langs de huizen van alle vriendjes en vriendinnetjes.

 

#6 Doe het niet alleen 

Een kinderfeestje met zo’n 10 kinderen is leuk, maar kost ook veel energie. Doe het niet alleen en schakel een vriendin / zus / moeder in die je helpt op de dag zelf. Goed om te weten: op Duinrell is per 6 kinderen een begeleider tijdens een kinderfeestje helemaal gratis.

 

#7 Zelf boodschappen doen of uitbesteden?

Een kinderfeestje zonder snoepjes, limonade en taart is niet compleet. Haal je het zelf of besteed je het allemaal lekker uit? Denk ook aan servies, het liefst duurzaam en niet de plastic-variant. Op Duinrell kun je op jullie kinderfeestje ook alles uit handen geven. Zo kunnen we chips, frisdrank en zelfs een feestmenu regelen.  

 

#8 Reminder: kinderfeestje met thema?

Tip 8 is nu even teruggrijpen op punt 2: wat wilde je kind ook al weer? Moest er een thema komen? En regel je feestmutsjes, slingers of andere gezellige feestversiering? En ook belangrijk: krijgen de kinderen wat mee naar huis aan het einde van het feestje? Een zakje snoep of een andere traktatie? Maak een concreet lijstje en doe de laatste inkopen voor het kinderfeestje.

 

#9 Bel de gasten die nog niet bevestigd hebben

Weet je zeker dat iedereen komt? Bel de ouders van de kinderen die niet bevestigd hebben nog even na.

 

#10 En relax …

Een kinderfeestje is superleuk, maar maak je niet gek tijdens het organiseren. Kinderen hebben vaak sowieso wel lol met zijn allen. En onthoud: geen zin in gedoe en rommel thuis? Je kunt ook kiezen voor een kinderfeestje op Duinrell.

Verjaardag op Duinrell vieren?

Verjaardag op Duinrell vieren?

Bezig met laden
Reserveren