Zo maak je de busreis naar Duinrell nog leuker

Met de bus op schoolreis, joepie! Wie gaat voorin en wie achterin? En zingen we met zijn allen “... we gaan nog lange niet naar huis … nog lange niet, nog lange niet”? Met deze tips maak je de busreis naar Duinrell toe en terug nog leuker (en óók niet onbelangrijk: minder stressvol)!

Tip 1: maak een indeling

Natuurlijk kun je de kinderen in de bus laten rennen en laten uitvechten wie waar mag zitten, maar je kunt er ook voor kiezen om elk kind te koppelen aan een buddy en vooraf een indeling al te maken welk kind waar mag zitten. Zo zorg je er ook voor dat de allerdrukste kinderen niet allemaal bij elkaar zitten.

 

Tip 2: bereid je voor: er wordt een kind misselijk

Zorg ervoor dat er altijd een flexibele plek voorin de bus vrij is, voor het geval een kind misselijk wordt. Slimme tip: deel een begeleider voor in de bus in, want dan kan hij of zij makkelijk naar achteren schuiven als een kind voorin moet zitten. Misschien weet je vooraf al goed welke kinderen misselijk worden. Zorg er dan voor dat zij sowieso voorin de bus zitten.

 

Tip 3: voordat de bus vertrekt, nog even plassen

Het kost wat tijd en moeite voordat je met zijn allen vertrekt, maar tijdens de busreis is het wel fijn dat de hoge nood ervan af is. Check ook van te voren bij de busmaatschappij of er een nood-wc in de bus aanwezig is. Zo weet je van te voren goed waar je aan toe bent. En een extra WC-rol voor de zekerheid meenemen is ook geen overbodige luxe.

 

Tip 4: altijd koppen tellen voordat je vertrekt

Of het nu is voordat jullie vertrekken, na een tussenstop of na het dagje Duinrell, tel altijd even de koppen voordat de bus vertrekt. Zo weet je zeker dat je geen kind mist, hoe zorgvuldig je ook bent.

 

Tip 5: maak de busrit leuk

Of het nu een leuke CD is, of dat de juf met een microfoon flauwe moppen vertelt: vermaak zorgt er altijd voor dat de reis nét ietsjes sneller gaat. Ook leuk voor onderweg: “ik zie, ik zie, wat jij niet ziet ..” of zing gezamenlijk leuke liedjes.

 

Tip 6: en op de terugweg? Doen alsof de bus helemaal leeg terug is gekomen natuurlijk!

Ook al is het geintje allang bekend en hebben de ouders het zelf als kind ook gedaan … kinderen vinden het altijd leuk om de ouders weer te foppen en te doen alsof de bus hélémaal leeg bij school is aangekomen. Nou, wij snappen het wel … wie wil er nou eigenlijk niet voorgoed op Duinrell blijven?  

 

Reserveer je schoolreis

 

Bezig met laden