22-06-2018
Attractiepark

Hoogtepunten tijdens je Duinrell-dag

Wist je dat op landgoed Duinrell het hoogste plekje van Zuid-Holland te vinden is? De uitkijktoren staat er bovenop. Klim je erop, dan kijk je uit over Wassenaar en omstreken. Maar dit is niet het enige hoogtepunt van Duinrell. Lees snel verder en kijk je ogen uit!

De rodelbaan

Het ritje omhoog is al leuk. Je kijkt je ogen uit in de mooie natuur van Duinrell. Maar ben je bovenaan. Het stoplicht gaat op groen en… WHIEEEE! Je suist met 25 km/per uur dwars door de duinen naar beneden. Wind door je haar, kriebels in je buik. Dit is feest!
 

Leuk, leuker, leukst

Met z’n 22 meter hoogte herken je de glijbaantoren al van ver. En hoe hoger je op de treden klimt, hoe leuker het wordt! Want deze reus heeft niet één, niet twee maar dríé glijbanen! Begin bij de laagste en ga steeds een stapje verder (letterlijk!). Heb je ze allemaal gehad? Dan wil je één ding: nog een keer!
 


 

Pretpannenkoek

Waarom zou je een pannenkoek alleen met stroop en suiker besmeren als je er in Pannenkoekenrestaurant de carrousel ook een met aardbeien en slagroom kunt nemen? Of spekjes en spikkels, of ijs of hagelslag of… Weet je wat? Het wordt pas écht een culinair hoogtepunt als je ’t zelf probeert. Eet smakelijk!

 

Hop paardje

En als je er dan toch bent… draai gelijk een rondje mee in die prachtige carrousel. Wist je dat deze attractie een ronddraaiend stukje geschiedenis is? Hij werd gemaakt in het jaar 1864. Dat lees je goed. De carrousel viert dit jaar haar 154ste verjaardag. Vroeger werd de attractie in beweging gezet door paarden, maar inmiddels draait hij op elektriciteit. En jij kunt instappen zodra je je mond hebt afgeveegd. Een mooier antiek plaatje krijg je niet!

 

Doorgedraaid

Wie houdt van hoog, snel én ronddraaien tot je ervan tolt, zal de Mad Mill zeker weten als een van de hoogtepunten van z’n dag beschouwen. In deze knotsgekke molen is plek voor 40 gigantische waaghalzen per ritje. Draai je mee?

 

22 meter de lucht in…

…en dan in duikvlucht stijl naar beneden. Dat doe je in de Falcon. Oh ja en daarna maak je een looping én ga je ook nog door een kurkentrekker. De attractie gaat héél hard en voor je het weet sta je met een grijns van oor tot oor weer beneden. Wil je iets langer van het uitzicht genieten? Dat kan ook hoor, stap dan in een vliegtuigje van Wild Wings. Een heel andere ervaring en minstens zo leuk.
 


 

Glimmers

De attracties, de uitzichten, het eten… een dagje Duinrell is er een vol hoogtepunten. Maar één ding wint het van alles: de glimmende ogen van het hele gezin als jullie nog eens herinneringen ophalen aan die geweldige dag. Vergeet je ze niet met ons te delen? Deel je foto’s met #duinrell en geniet er telkens weer opnieuw van.

Bezig met laden