24-08-2018
Algemeen

Duinrell heeft een nieuwe plattegrond!

Vol trots presenteren we de nieuwe plattegrond van Duinrell! Wat er zo bijzonder is aan deze kaart? We vroegen het ontwerper Martijn van Haaster.

Martijn, jij zette Duinrell opnieuw op de kaart. Was het nodig?

“De oude plattegrond hadden we al een heel aantal jaren. Deze plattegrond was nog met de hand getekend. Steeds als we er een nieuwe attractie bij kregen moesten we dit er ook weer handmatig bijtekenen . Dat maakte het op een gegeven moment behoorlijk onoverzichtelijk. De laatste jaren is Duinrell natuurlijk enorm uitgebreid, dus werd het ook tijd voor een nieuwe plattegrond!”

 

Wat maakt deze plattegrond beter?

“Op de plattegrond staat van elke attractie of glijbaan een foto. We hebben geprobeerd om alles zoveel mogelijk visueel te maken. Kinderen zijn visueel ingesteld, dus ze moeten snel kunnen zien waar welke attractie is. Ook is het nu gemakkelijker voor ze om zelf hun ouders terug te vinden als ze een meeting point hebben afgesproken. We merken nu al dat kinderen er gelijk zelf mee op pad gaan.

Een ander punt is dat deze plattegrond helemaal op schaal gemaakt is. Zo kun je er echt mee navigeren.”

 

Waar zijn jullie het meest trots op?

“Voor het eerst in de geschiedenis is er nu ook een plattegrond van het Tikibad. Daar was veel vraag naar en ik vind het te gek dat we daarop in hebben kunnen spelen. Alle glijbanen staan erop. Met de wirwar aan spaghettislierten aan de buitenkant is het fijn dat bezoekers nu precies kunnen zien waar het begin en waar het einde van een glijbaan is. Dat zorgt ervoor dat hun uurtjes Tikibad nog beter besteed kunnen worden.”

 

Alle voordelen van de nieuwe plattegronden:

  • Op schaal, dus je kunt er echt mee navigeren.
  • Ook goed te lezen voor kinderen.
  • Alle glijbanen en attracties zijn op de foto’s zichtbaar. Zo kun je ook makkelijk afstrepen wat je allemaal al hebt gedaan en direct zien waar je nog naartoe wilt.
  • Nu ook het Tikibad goed in beeld.
  • Kids waterpark Playa wordt extra benadrukt, makkelijk voor jonge ouders om direct naartoe te gaan.
  • Afscheiding tussen de attracties en het vakantiepark is heel duidelijk. Je weet precies waar je verder kunt lezen op de plattegrond van het vakantiepark.

 

Eerste reacties: “Stukken beter! Veel overzichtelijker!”

Deze blogs vind je ook leuk

Voor welke leeftijden is Duinrell geschikt?

07-03-2019
lees verder

Het leukste dagje uit

05-04-2019
lees verder
Bezig met laden