12-03-2020
Tikibad

De snelste glijbanen van het Tikibad

Met gierende snelheid de gaafste glijbanen afsjezen: dat is precies wat je in ons Tikibad doet. Met 21 glijbanen hebben we heel veel glijbaanplezier en van sommige glijd je met meer dan 60 km per uur naar beneden. Bekijk snel welke supersnelle glijbanen je echt niet wilt missen!

 

 

Cycloon - Tollen in een Trechter 

De Cycloon is de snelste glijbaan in het Tikibad, met maar liefst een snelheid van 60 tot 70 km per uur. Vanaf 15 meter glij je naar beneden en dan kom je met een knetterende snelheid in een trechter terecht. Na een paar rondjes tollen in de trechter plons je in het water. 

 

Vind je het allemaal toch wat spannend? Dan kun je ook je familie of vrienden aanmoedigen vanaf de Catwalk en misschien durf je uiteindelijk wel van deze coole glijbaan af te gaan. 

 

Spanning: 5 van de 5 sterren

Snelheid: 60-70 km/u

Lengte: 80 meter

 

snelle glijbaan cycloon


Flits - Flitsend snel van de glijbaan af

Wat gaat razendsnel en heeft het gevoel dat ’t vliegt? Jij! Als je in de Flits stapt tenminste. Dankzij de doorzichtige buis heb je vanaf de glijbaan een mooi uitzicht en is de lucht wel heel dichtbij. Niet dat je tijd hebt om daar uitgebreid van te genieten trouwens, want je sjeest er met 60 km per uur doorheen. Reken maar dat je snel beneden bent. PLONS!

 

Spanning: 5 van de 5 sterren

Snelheid: 60 km/u

Lengte: 80 meter

 

glijbaan flits


Blits - Familie van de Flits

Net als de Flits, gaat de Blits supersnel. Met 60 km per uur suis je naar beneden. De glijbaan gaat zo snel dat je soms het gevoel heb dat je de glijbaan amper raakt. 

 

Spanning: 5 van de 5 sterren

Snelheid: 60 km/u

Lengte: 80 meter 

 

Tyfoon - voel de G-krachten

De Tyfoon heeft zijn naam te danken aan de grote bochten die in de glijbaan zitten. Door de bochten glij je als een soort wervelwind in het water. Ook zorgen de bochten ervoor dat je de G-krachten echt voelt. Alleen niet voor lang, want met 50 km per uur ben je zo beneden. 

 

Spanning: 5 van de 5 sterren

Snelheid: 50 km/u

Lengte: 86 meter

 

Pelikaanduik - vrije val

Voel je zenuwen als je bovenaan de Pelikaanduik staat? Geen zorgen: je bent niet de enige. Zelfs de grootste waaghals staat een klein beetje te trillen bovenaan. Vanaf de tweede verdieping glij je een stukje, maar daarna volgt een drie meter lange vrije val. Klinkt spannend, is het ook, maar het is vooral heel erg leuk. Dit moet je een keer (of twee, drie, vier) meemaken!

 

Spanning: 4 van de 5 sterren

Snelheid: vrije val, niet te meten :)

Lengte: 4 meter

 

korte glijbaan tikibad


Cannon Ball - kort maar krachtig

De Cannon Ball is nog zo'n kort en krachtige glijbaan. Vanaf de eerste verdieping glij je door een donker gat, door de kracht zweef je eenmaal uit de glijbaan een paar seconden in de lucht. 

 

Spanning: 3 van de 5 sterren

Snelheid: 60 km/u

Lengte: 6 meter

 

X-stream - Ga op het valluik staan en tel af

De naam zegt het al, deze glijbaan is extreem: de X-stream. Op een hoogte van 7 meter sta je op een valluik en val je met een vrije val naar beneden. Durft jij het aan?

 

Spanning: 5 van de 5 sterren

Snelheid: 40 km/u

Lengte: 16 meter
 

Triton - Driedubbele Cone glijbaan

Stap samen in een tweepersoonsband en glij van onze driedubbele cone-glijbaan. De Triton is 163 meter lang, 20 meter hoog en heeft 3 spannende cones. Onderweg komen jullie in een cone terecht. Het kan ook zo maar zijn dat jullie opeens achteruit de cone verlaten en dus achteruit verder glijden. Was het moeilijk om te beslissen wie voor mocht en wie achter? Dan zit er maar één ding op: nog eens naar boven voor een tweede rondje!

 

Spanning: 4 van de 5 sterren

Snelheid: afhankelijk van gewicht

Lengte: 163 meter

 

triton glijbaan tikibad

 

Kids waterpark Playa - Overdekt waterpark voor kinderen

En wist je dat er voor kids kleiner dan 120 cm ook een cone-glijbaan te vinden is in het Tikibad? In Kids waterpark Playa vind je Hurri’cone. Hierin glijd je niet in een band, maar gewoon op je billen door zo’n vette cone!

 

Plezier: 5 van de 5 sterren

 

glijbaan voor kinderen

 

Naast deze supersnelle glijbanen, hebben we ook nog andere toffe glijbanen. Wil jij weten welke glijbanen er nog meer te vinden zijn in het Tikibad? Bekijk ze allemaal in het glijbanenoverzicht!

Bezig met laden