01-08-2019
Tikibad

De snelste glijbanen van het Tikibad

Met gierende snelheid de gaafste glijbanen afsjezen: dat is precies wat je in ons Tikibad doet. Met 21 glijbanen hebben we heel veel glijbaanplezier en van sommige glijd je met meer dan 60 km per uur naar beneden. Ontdek snel welke supersnelle glijbanen je echt niet wilt missen!

Cycloon

Lengte: 56 meter
Snelheid: 60 - 70 km per uur


In de Cycloon kom je met knetterende snelheid uit een 15 meter hoge glijbaan geroetsjt, voordat je in een trechter terechtkomt. Eenmaal in die trechter weet je niet meer wat voor achter, boven of onder is, totdat je in het bad plonst natuurlijk. Met snelheden tot 70 km per uur is dit de snelste glijbaan van het Tikibad.

 

Vind je het allemaal toch wat spannend klinken? Dan kijk je toch eerst even vanaf de catwalk of je het aandurft? Enne … vergeet ook niet de gezichten te bekijken van de mensen die weer bovendrijven. Aan hun grote glimlach zie je: dit is hélemaal te gek!
 

snelle glijbaan cycloon


Flits

Lengte: 80 meter
Snelheid: 60 km per uur

Wat gaat razendsnel en heeft het gevoel dat ’t vliegt? Jij! Als je in de Flits stapt tenminste. Dankzij de doorzichtige buis heb je vanaf de glijbaan een grandioos uitzicht en is de lucht wel heel dichtbij. Niet dat je tijd hebt om daar uitgebreid van te genieten trouwens, want je sjeest er met 60 km per uur doorheen. Reken maar dat je snel beneden bent. PLONS!

 

glijbaan flits


Blits

Lengte: 80 meter
Snelheid: 60 km per uur
 

Het broertje van de Flits is net zo snel: in de Blits schiet je namelijk door allerlei bochten naar beneden met zo'n 60 km per uur. Soms heb je het gevoel dat je nauwelijks de baan raakt. 

 

Tyfoon

Lengte: 86 meter
Snelheid: 50 km per uur
 

Door de 86 meter lange Tyfoon ga je steeds een beetje sneller! De drie bochten, de eerste groter dan de tweede en derde zorgen ervoor dat je de G-krachten echt voelt. Heel even dan, want met 50 km per uur ben je zo beneden. En eenmaal uitgeplonst wil je maar één ding: nog een keer!

 

Pelikaanduik

Lengte: 4 meter
Snelheid: niet te meten. ;-) 
 

Voel je zenuwen als je bovenaan de Pelikaanduik staat? Geen zorgen: je bent niet de enige. Zelfs de grootste waaghals staat een klein beetje te rillen bovenaan. Vanaf de tweede verdieping naar beneden springen is ook niet niks. Springen? Nou ja … het eerste gedeelte glijd je, maar daarna volgt een drie meter lange vrije val. Klinkt spannend, is het ook, maar het is vooral heel erg leuk. Dit moet je een keer (of twee, drie, vier) meemaken!
 

korte glijbaan tikibad


Cannon Ball

Lengte: 6 meter
Snelheid: 60 km per uur

De Cannon Ball is nog zo'n kort en krachtige glijbaan. Vanaf de eerste verdieping spring je in een donker gat, door de kracht zweef je eenmaal uit de glijbaan een paar seconden in de lucht. 
 

X-stream

Lengte: 16 meter
Snelheid: vrije val, niet te meten


De naam zegt het al, deze glijbaan is extreem: de X-stream. Op een hoogte van 7 meter sta je op een valluik en val je met een vrije val naar beneden. 
 

Triton

Lengte: 163 meter
Snelheid: afhankelijk van gewicht 
 

Gedeelde pret is dubbele pret, toch? Stap daarom in de tweepersoonsband onze driedubbele cone-glijbaan Triton in. Samen glijden jullie vanaf 22 meter hoogte naar beneden en onderweg worden jullie verrast door drie megatrechters. Ja, het kán gebeuren dat jullie na zo’n cone ineens achteruitglijden. Was het moeilijk om te beslissen wie voor mocht en wie achter? Dan zit er maar één ding op: nog eens naar boven voor een tweede rondje!

 

triton glijbaan tikibad

 

Kids waterpark Playa

En wist je dat er voor kids kleiner dan 120 cm ook een cone-glijbaan te vinden is in het Tikibad? In Kids waterpark Playa vind je Hurri’cone. Hierin glijd je niet in een band maar gewoon op je billen door zo’n vette trechter!

 

glijbaan voor kinderen

 

Weten welke glijbanen er nog meer te vinden zijn in het Tikibad? Bekijk ze allemaal in het glijbanenoverzicht!

Deze blogs vind je ook leuk

Tikibad: glijd door de tijd

29-11-2018
lees verder

Koning van het Tikibad: Triton

26-04-2018
lees verder
Bezig met laden