Duinrell introduceert Hyperloopsysteem: 40 attracties in één uur tijd

Vanaf april 2020 zal familiepark Duinrell, in samenwerking met TU Delft-team Delft Hyperloop, een unieke ervaring bieden aan haar bezoekers; namelijk de HyperKik. Met deze Hyperkik worden ondergronds alle attracties van Duinrell met elkaar verbonden door middel van een Hyperloopsysteem. Bezoekers stappen in op de parkeerplaats, slaan de wachtrijen over en kunnen meteen in de Falcon, Kikkerachtbaan of Rodelbaan. Binnen één uur tijd is de bezoeker in meer dan veertig attracties van Duinrell geweest en staat hij weer terug op de parkeerplaats.

 

Bij deze nieuwe attractie, de HyperKik, nemen bezoekers plaats in een capsule, ook wel pod genoemd. Deze pod wordt in een vacuümbuis geplaatst en vervolgens wordt men met hoge snelheid van de ene naar de andere attractie gebracht.

 

De keuze voor deze samenwerking en de relatief nieuwe Hyperloop-techniek is volgens Lisanne, woordvoerster van Duinrell, logisch. “Een dagje Duinrell staat natuurlijk voor familieplezier, onthaasten en samenzijn, maar we zien ook dat een groeiende groep gezinnen dagelijks drukte ervaart en geen tijd vrij maakt voor een ‘dagje uit’. We vinden het jammer dat we deze groep gezinnen niet kunnen bereiken. Daarom spelen we graag, als familiepark, in op deze specifieke behoefte. Met de Hyperkik kan men straks met het gezin naar Duinrell nog voordat je de kinderen naar school brengt. Daarnaast verwachten we dat door de komst van de HyperKik er ook ruimte is voor meer bezoekers per dag, een win-win situatie!” 

 

Delft Hyperloop, een team van de TU Delft, zal de techniek voor de attractie ontwikkelen. Dit team staat bekend om hun jaarlijkse deelname aan de SpaceX Hyperloop Pod Competitie. Na de successen in 2017 en 2018 zijn ze toe aan een nieuwe uitdaging. Team Captain Rieneke van Noort: “We zijn inmiddels ver met de ontwikkeling van de Hyperloop-techniek en willen dit graag op kleinere schaal testen in de praktijk. Wat is beter dan een pilot in een familiepark? Zo kunnen alle kinderen in Nederland alvast ervaren hoe het transport er in de toekomst uit gaat zien. Dit systeem brengt je binnen 20 seconden van de parkeerplaats naar de Falcon, moet je nagaan wat dit ons op grote schaal kan bieden! Naast efficiëntie van dit concept, is het ook nog eens ontzettend duurzaam door de lagere energie- en onderhoudskosten.” 

 

Duinrell heeft aangeven dat ze in de eerste opleveringsfase alleen het attractiepark gaat verbinden, maar verdere uitbreiding naar het Tikibad wordt niet uitgesloten. Naar verwachting kunnen de eerste bezoekers vanaf 1 april 2020 gebruik maken van deze nieuwe ervaring.

 

Bezig met laden