Onze favoriete activiteiten in Nationaal Park Hollandse Duinen

We zijn best wel trots op onze locatie. Ons Landgoed ligt midden in Nationaal Park Hollandse Duinen, uitgeroepen tot één van de mooiste natuurparken van Nederland. En daar blijft het niet bij, want je hebt ook nog strand, cultuur, leuke steden, landgoederen én meer op een steenworp afstand. Dit zijn onze top tien favoriete activiteiten in de buurt!

1. Uitwaaien op het strand de Wassenaarse Slag

Op nog geen 4 kilometer van Landgoed Duinrell ligt het strand de Wassenaarse Slag, gelegen aan natuurgebied Meijendel. Alleen de route naar het strand, dwars door de ruige duinen, is al een activiteit op zich! Op warme zomerdagen ben je niet de enige strandganger hier, maar los van een handjevol Duinrell-gasten zul je hier niet veel andere toeristen vinden. En is het koud? Dan is deze plek heerlijk om ook eens even goed uit te waaien.

 

 

2. Fietsen in de omgeving

Eerlijk? Wij zijn dol op fietsen! Want wat is nu de beste manier om Nederland te ontdekken? Nou, ‘lekker Hollands’ op de fiets! En of je nu van natuur houdt, of wilt fietsen naar steden, kastelen of landgoederen … er is voor elke persoonlijke voorkeur wel een fietsroute te bedenken! Of als je echt een fietsfanaat bent: doe ze gewoon allemaal. Bekijk onze favoriete fietsroutes. Oh, en ook fijn: fietsen meesjouwen is helemaal niet nodig. Bij onze Fietsverhuur is van alles te huur.

 

 

3. Reeën spotten in Meijendel

Wist je dat je wilde reeën kunt spotten in de omgeving van Landgoed Duinrell? De reeënroute (2,6 km) begint bij parkeerplaats Kievietsduin in Meijendel. De heuvelachtige route gaat door donker bos en open duin (wat soms een uitdaging kan zijn om door het mulle zand te ploeteren, maar dat maakt de beleving ook wel echt af!). In dit deel van Meijendel leven veel reeën. Je ziet ze niet altijd, maar zij zien jou zeker wel.

 

 

4. Monkeybos voor kids

Heb je kinderen? Dan is dit een hele leuke tip! Op nog geen 20 minuten van ons landgoed Duinrell ligt namelijk Monkeybos, een speelbos waar kinderen naar hartenlust kunnen klimmen en klauteren. Kinderen kunnen hier heerlijk ravotten in de natuur: ze kunnen hutten bouwen, in bomen klimmen en er is een kabelbaan, een uitkijktoren en hele grote waterleidingbuizen waar ze doorheen kunnen lopen.

 

 

5. Vogels spotten

Wist je dat Meijendel behoort tot de top tien van meest vogelrijke gebieden van Nederland? Er zijn ongeveer 250 verschillende vogelsoorten te vinden! Speciaal voor vogelaars is er in Meijendel, op de blauwe wandelroute, zelfs een vogelkijkscherm dat uitzicht biedt over een duinmeertje en omliggend struweel. Bij het scherm heb je kans (natuurlijk als je een geluksvogel bent … ) om de ijsvogel, waterral, krooneend en allerlei andere soorten eenden te spotten.

 

 

6. Zeehondjes spotten en over een duienrij lopen

 

Op de meest noordelijke uithoek van Nationaal Park Hollandse Duinen vind je het strandreservaat Noordvoort. Hier hebben zeehonden en vogels een stuk strand van zo’n drie kilometer gekregen waar ze niet gestoord worden. Betekent dat dat je ze niet kunt zien? Nee, onze tip: wandel over de buitenste duinenrij (dit is trouwens de enige plek waar je in Nederland mag lopen over een duinenrij!).  Vanaf het pad en de drie uitkijkpunten heb je kans, als je geluk hebt …, om de zeehonden te spotten! Sowieso is de wandeling ook meer dan de moeite waard.

 

 

7. Speuren naar mensensporen

Iets anders dan natuur? Nou, komt dat goed uit, want Nationaal Park Hollandse Duinen is meer dan dat. In het park vind je ook de sporen terug van mensen, denk aan de mooiste landgoederen, buitenplaatsen, wandelpaden, bunkers, oude akkers, watergangen, grenspalen, wallen en watertorens. Soms zijn ze goed zichtbaar, soms moet je een beetje je verbeelding gebruiken om ze te kunnen zien.

 

 

8. Oog in oog staan met Schotse Hooglanders

De Schotse Hooglander, ook wel Highland Cow genoemd, is een roodbruin runderras dat oorspronkelijk uit Schotland komt. Ze hebben lang haar en lange horens. En heel uniek: in Hollands Duin kun je oog in oog staan met deze reusachtige Schotse Hooglanders!  De maanden februari en maart zijn extra leuk vanwege de kalfjes van de Schotse Hooglanders.

 

 

9. Wandelen op Landgoed Duinrell zelf

Wist je dat Duinrell midden in de natuur én midden in Nationaal Park Hollandse Duinen ligt? En dat zie je gelijk zodra je je Duingalow (of andere accommodatie) uitstapt. Heel leuk zijn de wandelroutes op Duinrell zelf. Ontdek ons rijke bos- en duingebied. Of begin je ochtend met een rondje over onze trimbaan in het bos. Hier vind je zeventien superleuke oefeningen die in totaal zo’n 1,5 uur duren.

 

 

10. Bonus: Keukenhof

Valt jouw verblijf tussen zaterdag 20 maart en zondag 9 mei 2021? Dan heb jij enorm veel geluk, want  de bloemenvelden van de Keukenhof staan dan vol met meer dan 7 miljoen tulpen verspreid over 32 hectare. Als je tussen al die tulpen staat zal je vast begrijpen waarom wij Nederlanders zo dol zijn op deze Hollandse bloemen. Tip: bij de entree kun je een leuke speurtocht ophalen voor kinderen!

 

 

Overnachten

Eigenlijk kom je dagen tekort om alles te zien en te doen in de omgeving van Landgoed Duinrell. We liggen dan wel midden in de randstad, maar wel nét in dat stukje oase van rust. Kom ook overnachten midden in Nationaal Park Hollandse Duinen op Landgoed Duinrell. Hier ben je weg van de massa, dicht bij huis en tóch helemaal weg.

 

Bekijk accommodaties

 

Bezig met laden