In de omgeving: zon, zee, strand

In het Tikibad valt er heel veel waterpret te beleven, maar als je nog meer waterpret wilt, dan kun je ook een dag naar het strand. Op nog geen 4 km ligt het dichtstbijzijnde lange zandstrand: de Wassenaarse Slag. In de buurt zijn ook andere hele leuke stranden te vinden.

WASSENAARSE SLAG

Op nog geen 4 kilometer van Duinrell ligt het strand de Wassenaarse Slag. Binnen een kwartiertje fietsen sta je al op het 8 kilometer lange strand. Uniek aan dit strand is dat het tegen het natuurgebied Meijendel ligt. Je fietst en loopt dus ook eerst dwars door de ruige duinen, voordat je op het strand komt. Op drukke dagen ben je natuurlijk niet de enige strandganger, maar los van een handjevol Duinrell-gasten zul je hier niet veel andere toeristen vinden. Aan het begin van het strand vind je enkele gezellige strandtenten en eetgelegenheden.

Strand van Scheveningen

Zomer, herfst, winter of lente, het maakt niet uit wanneer je komt: bij het strand van Scheveningen bruist het altijd! Het ligt op ongeveer 12 kilometer van Duinrell. Je vindt hier een lang zandstrand met veel strandtenten, een boulevard met leuke restaurants en gezellige winkeltjes. Leuk voor kinderen is SEA LIFE, waarbij je even ‘onder’ water kunt lopen en haaien, prachtige vissen en andere waterwezens ziet. Eyecatcher is de De Pier, de bekendste attractie aan de Nederlandse kust met een 45 meter hoge uitkijktoren. Maak een rondje in het reuzenrad, ga bungeejumpen of vlieg van de zipline! Een aantal kilometers verder ligt het mooie strand van Hoek van Holland. Dit is letterlijk de hoek van Nederland en is geliefd bij strandgangers. Neem ook zeker hier een kijkje!

Strand van Katwijk

Badplaats Katwijk voelt heel karakteristiek, Nederlands en trekt nog geen massatoerisme aan zoals Scheveningen. Een fijne plek dus als je een rustig strand zoekt. Katwijk ligt op ongeveer 8 kilometer van Duinrell. Voor het strand ligt het karakteristieke dorpscentrum met gezellige winkeltjes en eettentjes. Het icoon van Katwijk is de spierwitte vuurtoren: de Vuurbaak. Deze kun je niet missen. In de zomer kun je ‘m zelfs beklimmen als je dat wilt. In de zomer vind je aan het zandstrand veel gezellige strandpaviljoens. Leuk om je stranddag af te sluiten met iets lekkers.

Strand van Noordwijk

Zoek je een strand met hippe strandtenten? Dan is Noordwijk aan Zee, op ongeveer 14 kilometer van Duinrell, iets voor jou! Het kent verschillende stranden: de stranden aan de noord- en zuidboulevard en de Duindamse- en Langevelderslag, die richting Zandvoort liggen. De laatste twee liggen meer in de natuur en zijn alleen bereikbaar via een loop- en fiestpad door de duinen. Aan de noord- en zuidboulevard vind je daarentegen wel veel hippe strandtenten, waarvan sommige het hele jaar zijn geopend.

ER IS NOG MEER IN DE OMGEVING!

Fietsen

Ontdek de prachtige omgeving tijdens een fietstocht!

 

  • Duingebied Meijendel
  • Landgoederenroute
  • Scheveningen

 

Cultuur snuiven

Verschillende gave uitjes in de omgeving

 

  • Het Binnenhof
  • Rijksmuseum
  • A'dam Lookout
Steden

Leuke steden op steenworp afstand van Duinrell

 

  • Den Haag
  • Amsterdam
  • Leiden
Bezig met laden
Nu boeken