6x uitwaaien op Duinrell

Nu je alweer zo midden in je werk zit, kun je je amper herinneren dat je ooit ook zomervakantie had. Het is gek genoeg nog niet zo heel lang geleden maar het voelt als de vorige eeuw. De kinderen weten ook niet beter meer dan dat ze elke dag naar school gaan en… STOP! Het is de hoogste tijd om flink de wind door je haren te laten gaan: kom uitwaaien op Duinrell en voel je weer helemaal fris!

1. Stap in de Dragonfly

En sjees met 70 km/u tussen de bomen door! Frisse lucht: harde wind en een lach van oor tot oor als je weer aan het eind bent. Is je glimlach na een ritje in de Dragonfly nog niet breed genoeg? Op recept: nog een keer!

 

achtbaan dragonly in duinrell

 

2. Huur een fiets bij de fietsverhuur

Stap op je fiets en ga de duinen in. Bij elke duin die je over gaat lijkt het werk verder weg. Het enige waarvoor je nu nog stopt is om een foto te maken van die stoere Schotse Hooglander, een prachtig paard of een selfie… die herinnert je over een poosje weer aan het feit dat je eruit moet!

 

3. Vlieg rond in de Wild Wings

Waar kun je nou beter uitwaaien dan hoog in de lucht? Komt dat even goed uit, op Duinrell hebben we heel frisse attracties. Echte hoogvliegers kun je wel zeggen. Denk bijvoorbeeld aan de Wild Wings. Wil je vooral lekker de vrijheid voelen en de wind in je gezicht laten blazen? Dan waai je gewoon een paar rondjes mee. Maar echte waaghalzen gaan een stapje verder: zij tuimelen zichzelf met vliegtuig en al over de kop. Wist je dat er in het controlecentrum wordt bijgehouden hoe vaak de vliegtuigjes over de kop zijn gegaan? Dat vraagt natuurlijk om een wedstrijdje!

 

 

4. Trotseer de Falcon

Nog zo’n frisse snelheidsduivel is de Falcon. Ben je net rustig aangekomen op 22 meter hoogte (denk: uitzicht, rondvliegende vogel, heerlijke frisse lucht) kletter je ineens met volle vaart (70 km/u!) loodrecht naar beneden! Een ding is zeker: lekker uitgewaaid ben je na een ritje in deze achtbaan zeker. Enne… waarschijnlijk roep je één ding heel hard als je eruit komt: “NOG EEN KEER!”

 

5. Beklim de uitkijktoren

Tijdens de wandeltocht naar boven voel je al: nu zijn we echt lekker buiten. Maar als je dan bovenaan de uitkijktoren staat dan kun je met eigen ogen zien hóé ontzettend buiten je eigenlijk bent. Bomen, bomen en nog eens bomen en daarachter verschijnt het ellenlange strand. Laat dat nou precies het volgende punt zijn…

 

Bij het strand Duinrell

 

6. Ga naar het strand

Op nog geen kwartiertje fietsen van Duinrell vind je het Wassenaarse strand en daar is het deze tijd van het jaar nog beter dan in alle andere seizoenen. De zachte herfst vraagt eigenlijk alleen een stevig paar schoenen om mee door het zand te banjeren en verder kun je er uren wandelen zonder verkleumd te raken. Van de koele wind word je alleen maar vrolijker. Heb je het gevoel: dit had ik veel eerder moeten doen? Dan is dat een goeie reminder voor de komende tijd. Want Duinrell blijft de hele winter open en een weekendje Hollandse kust is zo geregeld. Tot snel?

Bezig met laden