Gastblog: de opkikker-vakantie van Mamaliefde

17-06-2021
Vakantiepark

Gastblog: de opkikker-vakantie van Mamaliefde

Door Linda van Aken:
Na een lange winterperiode begint eindelijk het zonnetje te schijnen en krijg ik last van de zomerkriebels. Kom maar op met die vakantie! Om alvast in de stemming te komen gaan we een weekendje glamperen op Duinrell. Even lekker opkikkeren nu alle attracties weer open zijn en het Tikibad met de ene nog gavere glijbaan dan de andere weer open is. Als de kinderen het woord Duinrell horen zijn ze meteen enthousiast, en begint iedere dag met de vraag wanneer mogen we … Want niet alleen voor een dagje uit, maar ook voor een relaxte vakantie met het gezin vind je alles wat je nodig hebt op het landgoed! Het genieten begon al toen we aan het wachten waren op het inchecken en de kinderen met muziek werden vermaakt en op de foto konden met Rick de Kikker.

 

Een enorm Landgoed

Om te beginnen is Duinrell niet een park dat je echt met andere attractie- en vakantieparken kan vergelijken. Het is een enorm landgoed lekker dichtbij het strand en midden in de duinen. Het begon 86 jaar geleden met een wandelgebied en de allereerste buitenskibaan in Nederland, en werd gevolgd door een speeltuin en een terras in de Schaapskooi waar gegeten kon worden. Vervolgens werd het uitgebreid met een camping, het Tikibad, diverse attracties en steeds meer en meer verschillende accommodaties op het verblijfspark. 

 

Verschillende overnachtingsmogelijkheden op het vakantiepark

Duinrell heeft heel veel verschillende soorten accommodaties waar je in kan verblijven; van de zogenaamde Duingalows in allerlei soorten en maten, luxe vakantievilla’s voor grotere gezelschappen, verschillende campingvelden en (luxe) Lodgetenten. Wij slapen dit weekend in een Luxe Lodgetent voor 6 personen. Het fijne is dat er direct naast de Lodgetent parkeerruimte is voor 1 auto en je dus niet eerst naar een parkeerplaats hoeft te lopen. De lodgetenten bevinden zich ook midden in de natuur, het is hier erg rustig en je loopt zo het eigen bos- en duingebied van Duinrell in. En ’s ochtends word je wakker terwijl de vogeltjes vrolijk van zich laten horen.

 

 

Luxe kamperen in een Lodgetent

De meesten Lodgetenten zijn gelegen in de Duinvallei; min of meer verstopt op een prachtige plek in het bos aan de duinrand van het park. Vanaf hier loop je zo naar de uitkijktoren; het hoogste punt van het park. Omdat de Lodgetenten tegen een heuvel zijn gebouwd staan ze voor een deel op palen. Als de kinderen dat zien vinden ze dat natuurlijk fantastisch. Eenmaal binnen is duidelijk waarom ze Luxe Lodgetenten heten; de tent is echt enorm ruim opgezet. Dus zelfs bij slecht weer kan je je hier prima vermaken.

 

Je komt binnen in het leefgedeelte met een zithoek met ruime hoekbank en een gaskachel, ook vind je hier de eettafel en keuken voorzien van complete inventaris. Om het hoekje staat er een koelkast en een combimagnetron, een vaatwasser had het voor mij het luxe gevoel helemaal compleet gemaakt. Wat mij nog het meeste verraste is de badkamer. Deze is zeer modern ingericht en compleet betegeld zonder houten wanden. Wel zo fijn dat de tent over eigen sanitair beschikt zodat je niet naar een gemeenschappelijke ruimte hoeft te lopen.

 

Daarnaast zijn er twee slaapkamers; een slaapkamer met een tweepersoonsbed en een slaapkamer met een stapelbed en een los bed. Bij aankomst waren de bedden opgemaakt, we konden dus direct van het vakantiegevoel genieten. Tot slot is er een ruime bedstede waar 1 volwassene of 2 kinderen in kunnen slapen. Als het buiten even regent dient deze ook als speelruimte en zijn ze er heerlijk aan het spelen. Daaronder is er genoeg ruimte om bijvoorbeeld koffers op te bergen. Erg fijn is dat er overal kastruimte is met hangers of planken waar je kleding kan opbergen. Ideaal als je hier langere tijd zou verblijven.

 

 

 

Spelen

Als we aankomen zijn de attracties al gesloten. Toch is er zonder attracties ook al  genoeg te zien en te doen. Centraal op het landgoed vind je de enorme speeltuin met diverse speeltoestellen variërend van schommels, klimrekken, hoge en lage glijbanen maar ook een draaimolen en een draaiton en klimkasteel. Rondom de speeltuin staan er diverse bankjes op afstand van elkaar zodat je zelf kan zitten terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn. En als ze dan tijdens het spelen zien dat de zweefmolen aangaat is het natuurlijk één groot feest.

 

 

Veel extra activiteiten

Door het animatieteam worden er tijdens vakanties en weekenden nog allemaal extra activiteiten georganiseerd. Dit varieert van een attractie die speciaal voor de vakantiegasten aangaat, tot en met de kinderdisco, bubbelvoetbal, vlotten bouwen en overdag een parade met de Duinrell-mascottes. Kortom; de kinderen vermaken zich hier prima. Het valt me ook op dat ze niet één keer hebben gevraagd om hun tablet of een filmpje maar ze lekker de hele dag buiten en binnen aan het spelen zijn.

 

 

Fietsen huren

Bij de Fietsverhuur kan je fietsen of skelters huren voor op het park of om de omgeving van het landgoed te ontdekken. Ze hebben diverse (elektrische) fietsen die je voor een dag of een weekend kan huren, maar bijvoorbeeld ook skelters voor de kinderen. Die zie je op het park ook regelmatig voorbij komen.

 

Attracties voor alle leeftijden

In het weekend is er genoeg tijd om het attractiepark te bezoeken. Ook hiervoor geldt dat er op dit moment een maximum aantal bezoekers is qua vakantiegasten en dagbezoekers. Wel merken we duidelijk verschil qua drukte tussen zaterdag (bewolkt) en zondag (zonnig). Gelukkig hadden we op zaterdag al alle achtbanen gedaan zodat we op zondag deze konden ‘overslaan’.

 

Het fijne aan Duinrell is dat er voor iedereen wat te vinden is; voor de jonge bezoekers is er Rick’s Avonturen Burcht en Wonderland met diverse attracties (ook voor kinderen tot zes jaar) en 2 shows. Vooral de Kwakus Kwebbel Show met het liedje ‘Poedelen, poedelen, poedelen …’ vinden de kinderen erg leuk.

 

Ook voor de tieners, jongeren en echte dare devils die van adrenaline houden zijn er genoeg attracties achterin het park. En dan zijn de kinderen helemaal blij dat ze toch weer zijn gegroeid en nu in attracties mogen waar ze de vorige keer nog te klein voor waren. Zo zijn de Wild Wings en de Dragonfly achtbaan nu de nieuwe favoriet. Alleen de Falcon is toch nog een beetje te ‘eng’, vooral de eerste verticale drop ziet er spannend uit waardoor die nog even links blijft liggen. Natuurlijk zijn mama en papa hier wel in geweest. ;-)

 

Naast de attracties waar je ‘vermaakt’ wordt is er net zoals in de Scandinavische Sommerlands ruimte voor actief spel; zo is er een minigolfbaan, een reuze glijbaan, kan je er trampoline springen en natuurlijk de enorme speeltuin.

 

 

Zwemmen en glijden in het Tikibad

Als je mijn kinderen vraagt wat ze het liefste doen tijdens een vakantie is dat zwemmen. Lekker plonsen in het water en zeker onze zoon is groot fan van glijbanen. Het liefste de een nog sneller en harder dan de ander, en met name de cone glijbaan vindt hij helemaal geweldig. Bij Duinrell zit je dan helemaal goed. Omdat er een beperkt aantal gasten tegelijk mag zwemmen krijgen we tijdens ons verblijf een code waarmee we online een tijdsblok kunnen reserveren voor het Tikibad.

 

 

Als we aan komen lopen zien we een rij bij de ingang staan, maar die loopt al snel door. Onder de kleding hebben we al de zwemkleding aan, dus het duurt niet lang voordat we in het water liggen. We beginnen bij het nieuwe Playa met kinderglijbanen terwijl papa om de beurt met de kinderen de hoge glijbanen opzoekt. In twee uur tijd proberen ze zoveel mogelijk glijbanen te ‘testen’. Als de gong klinkt gaan we natuurlijk ook even dobberen in het golfslagbad en drijven we door de Lazy River. De tijd vliegt voorbij en het wordt steeds rustiger, totdat er wordt omgeroepen dat het zwembad gaat sluiten en we dus echt richting de uitgang moeten.

 

 

Op zondag laat het zonnetje zich volop zien dus merken we ook dat het een stuk drukker is op het park. Als we echter Tikibad Buiten met de ligweide betreden is daar niets meer van te merken. Het is hier erg rustig met slechts een paar gezinnen en ook van de andere attracties hoor je hier weinig. Echt een rustpuntje dus. Het grote buitenbad is verwarmd en we hebben de snorkels meegenomen dus de kinderen dobberen al snel in het water. Gevolgd door de glijbanen en spelen in de waterspeeltuin.

 

 

Eten en drinken

Natuurlijk kan je zelf koken in de accommodatie, maar op een aankomstdag heb ik daar nooit zo’n zin in. En aangezien ik die dag ook nog jarig was gingen we naar de Pizza to go van La Place in Duinrell Plaza. Hier worden alle pizza’s vers voor je bereid. Na het bestellen kreeg ik een pieper mee, dus kon ik nog even wat boodschappen doen in de naastgelegen supermarkt waar je niet alleen terecht kan voor verse broodjes in de ochtend en eten en drinken maar ook voor bijvoorbeeld strandschepjes en speelgoed. Met de pizza’s gaan we terug naar de Lodgetent om daar heerlijk buiten op de veranda te eten. Als het een beetje begint te miezeren zitten we daar lekker droog onder een afdakje.

 

 

In het park zelf vind je in de oude Schaapskooi ook een La Place restaurant. Hier kan je terecht voor diverse salades en andere warme maaltijden. Voor de Schaapskooi is een enorm terras naast de speeltuin waar je ook een drankje en een klein hapje kunt bestellen. Ideaal voor een beker warme chocolademelk terwijl de kinderen aan het spelen zijn.

 

Strand

Niet alleen op het landgoed maar ook in de omgeving is er veel te zien en te doen. Je zit hier dicht bij het strand en tussen Den Haag en Leiden in, dus je kunt alle kanten op! Als je vanuit Duinrell de Katwijkseweg volgt ben je zo op het strand bij de Wassenaarse Slag. Hier vind je allemaal leuke  beach clubs. Ideaal om de dag of het weekend af te sluiten zoals wij hebben gedaan. Op warme windstille dagen heb je hier ook kans om ’s nachts zeevonk te spotten. Richting het noorden is het strand bij Katwijk ook erg populair. Daartussen kom je bij het Panbos waar een avontuurlijk wandel- en speelbos is te vinden met diverse kinderroutes die je online kan downloaden. De andere kant op richting Den Haag is Meijendel een prachtig natuurgebied om te wandelen of een bezoek aan het Monkeybos. Of iets verderop het Landgoed Clingendael met een prachtige Japanse tuin. Regent het dan kan je een bezoekje brengen aan de overdekte vlindertuin Vlinders aan de Vliet.

 

 

Shoppen

Wil je graag shoppen dan is het zeker een aanrader om een bezoek te brengen aan het centrum van Wassenaar waar je zowel grote ketens vindt als kleine boetiekjes waar voor ieder wat wils te vinden is. Ook een aanrader is een bezoek te brengen aan het enorme Mall of the Netherlands. Wel is het verstandig om er rekening mee te houden dat dit een populair uitje is in het weekend en op vrije dagen en het er dan erg druk kan zijn. Hier vindt je onder andere een Lego store en ook een Nijntjewinkel.

 

Musea

Ben je op zoek naar een cultureel uitje dan zijn er diverse musea in de omgeving die je kan bezoeken; zo is er het Louwman museum met een enorme collectie aan auto’s en eerste vliegmobiles die ook indrukwekkend zijn als je geen autofan bent. Het museum Voorlinden met onder andere het zwembad waar je droog doorheen kan lopen is iets voor de kunstliefhebber. In Leiden vind je natuurlijk Naturalis, Corpus en kan je een ritje maken met de stoomtrein.

Kom je ook opkikkeren op Duinrell?

Kom je ook opkikkeren op Duinrell?

Lijkt het jou ook leuk om vakantie te vieren op Duinrell? Bekijk snel onze overnachtingsmogelijkheden en kom binnenkort net als Linda en haar gezin opkikkeren op ons vakantiepark!

Bezig met laden