Cultuur snuiven in Nationaal Park Hollandse Duinen

Nationaal Park Hollandse Duinen is veel meer dan strand, duin, bos en wilde dieren. Ontdek de cultuur en historie in het nationale park en geniet van statige landgoederen, talloze interessante musea en historische gebouwen.

Kastelen

Favoriet bij ons is Kasteel Duivenvoorde, tussen Voorschoten en Leidschendam. Het kasteel is één van de oudste in Zuid-Holland, want al in 1226 wordt het kasteel in historische stukken genoemd. Je kunt hier wandelen in het omringende Engelse Landschapspark en tijdens het museumseizoen, van april tot en met oktober, kun je ook in het kasteel een kijkje nemen.

 

Ontdek Kasteel Duivenvoorde

 

Zeven landgoederen die je gezien moet hebben

Wandelaars kunnen in Nationaal Park Hollandse Duinen hun hart ophalen bij de mooiste landgoederen en buitenplaatsen. Ze zijn in de 17e en 18e eeuw aangelegd, en inmiddels groene oases midden in de Randstad.
 

Landgoederen wandelingen

 

Cultuurhistorische wandelingen

In Nationaal Park Hollandse Duinen vind je ook de sporen terug van mensen. Denk aan wandelpaden, bunkers, oude akkers, watergangen, grenspalen, wallen en watertorens. Soms zijn ze goed zichtbaar, soms moet je een beetje je verbeelding gebruiken om het te kunnen zien. Loop via wandelroutes even op met de mensen die hier leefden en werkten. Van zo’n 60 jaar geleden tot zelfs meer dan 500 jaar terug.

 

Cultuurhistorische wandelingen

 

Keukenhof

Valt jouw Duinrell-vakantie tussen zaterdag 20 maart en zondag 9 mei 2021? Dan heb jij enorm veel geluk! Want de bloemenvelden van de Keukenhof staan dan, slechts een paar weken, vol met meer dan 7 miljoen tulpen verspreid over 32 hectare. Als je tussen al die tulpen staat zul je vast begrijpen waarom Nederlanders zo dol zijn op deze bloemen. Tip: voor kinderen is er een leuke speurtocht op te halen bij de entree.

 

Ontdek de Keukenhof

 

Musea in steden in de buurt

Laat je opsluiten in één van de cellen in het middeleeuwse museum de Gevangenpoort in Den Haag. Pas wel op dat je niet naar de martelkamer hoeft! Of ontdek de wonderlijke wereld van de natuur in Naturalis. Liever naar Amsterdam? Duik dan in de geschiedenis en bezoek het Anne Frank Huis in Amsterdam. In de buurt zijn heel veel leuke musea te vinden!

ER IS NOG MEER IN DE OMGEVING

Fietsen

Ontdek de prachtige omgeving tijdens een fietstocht!

 

  • Duingebied Meijendel
  • Landgoederenroute
  • Scheveningen

 

Steden

Leuke steden op steenworp afstand van Duinrell

 

  • Den Haag
  • Amsterdam
  • Leiden
Wassenaar

Breng een bezoek aan het pittoreske Wassenaar

 

  • Shoppen
  • Wat lekkers eten
  • Wandelen
Bezig met laden