Wild en grote grazers spotten in de omgeving van Duinrell

Durf jij oog in oog te staan met een Schotse Hooglander? Of spot je liever zeehonden op het strand? Wist je dat Nationaal Park Hollandse Duinen in de top 10 van meest vogelrijke natuurgebieden staat? Nationaal Park Hollandse Duinen is de perfecte plek om wilde dieren te spotten!

Op zoek naar reeën

Wist je dat je reeën kunt spotten in de omgeving van Landgoed Duinrell? De reeënroute (2,6 km) begint bij parkeerplaats Kievietsduin in Meijendel. De heuvelachtige route gaat door donker bos en open duin. Hier leven veel reeën. Je ziet ze niet altijd, maar zij zien jou wel.
 

Ontdek het duingebied

 

Vogels spotten

Meijendel behoort tot de tien meest vogelrijke gebieden van Nederland. Er zijn ongeveer 250 verschillende soorten te vinden! Speciaal voor vogelaars is in Meijendel (de Kijfhoek) een vogelkijkscherm geplaatst met uitzicht over een duinmeertje en omliggend struweel. Bij het scherm heb je kans (je moet geluk hebben!) om de ijsvogel, waterral, krooneend en allerlei andere soorten eenden te spotten. Dit vogelkijkscherm ligt ook op de blauwe wandelroute door Meijendel. Ook leuk: maak een wandeling door de naaldbossen van Ganzenhoek met uitzicht over de vogelplas.

 

Ontdek de Hollandse Duinen

 

Schotse Hooglanders

Wil je oog in oog staan met Schotse Hooglanders? Deze reuzen leven in Hollands Duin en hebben het goed hier in het duingebied met plassen en rietvelden. In februari en in maart is het extra leuk vanwege de kalfjes van de Schotse Hooglanders.
 

Spot de Schotse Hooglanders

 

Zeehonden in Noordvoort

Op de meest noordelijke uithoek van Nationaal Park Hollandse Duinen vind je het strandreservaat Noordvoort. Tussen Noordwijk en Zandvoort hebben zeehonden en vogels een stuk strand van 3 kilometer tot hun beschikking waar ze niet gestoord worden. Wil je toch een glimp opvangen van de zeehonden? Loop dan over de buitenste duinenrij, dit is de enige plek waar je in Nederland mag lopen over een duinenrij! Vanaf het pad en de drie uitkijkpunten kun je, als je een beetje geluk hebt, zeehonden spotten! Maar de wandeling is sowieso al meer dan de moeite waard.
 

Spot de zeehonden

 

Wilde paarden

Paardenliefhebbers opgelet! Aan de duinrand van Meijendel én direct naast ons landgoed spot je prachtige Konikpaarden. Deze wilde grazers kom je tegen tijdens een wandeling door het mooie en open duingebied De Hertenkamp. Door de grote diversiteit aan flora en fauna is dit een verassend mooi en uniek natuurparadijsje.

ER IS NOG MEER IN DE OMGEVING

Strand

De Wassenaarse Slag ligt op slechts 4 kilometer afstand van Duinrell

 

  • Wassenaarse slag
  • Scheveningen
  • Katwijk
Fietsen

Ontdek de prachtige omgeving tijdens een fietstocht!

 

  • Duingebied Meijendel
  • Landgoederenroute
  • Scheveningen

 

Steden

Leuke steden op steenworp afstand van Duinrell

 

  • Den Haag
  • Amsterdam
  • Leiden
Bezig met laden