01-07-2020
Algemeen

Tips voor een gezellig dagje Delft

Gezellige terrassen, Delfts Blauw en de rijke geschiedenis rondom Willem van Oranje. Je denkt misschien niet meteen aan Delft, maar de historische stad is ideaal voor een dagje uit! 

HOE KOM JE VAN DUINRELL NAAR DELFT?

Vanuit Duinrell is het ongeveer 30 minuten rijden met de auto naar Delft. Binnen Delft zijn er een aantal parkeergarages te vinden. Alle parkeergarages zijn op loopafstand naar het centrum. Een overzicht met parkeergarages in Delft vind je hier.


Wil je liever niet met de auto naar Delft of heb je geen auto meegenomen naar Duinrell? Dan is het openbaar vervoer een prima alternatief, maar je bent wel een stuk langer onderweg. De gemiddelde reistijd met het openbaar vervoer is ongeveer 1 uur: vanaf Duinrell pak je de bus naar Den Haag centraal en vanaf daar pak je of de trein naar Delft. Via 9292 plan je makkelijk je reis. 

 

Vervoer binnen delft?

Delft heeft een compact centrum. Het is niet echt noodzakelijk om binnen de stad het openbaar vervoer te pakken. Mocht je er niet uit komen? Bezoek dan de VVV voor meer informatie over de stad.

Adres: Kerkstraat 3, 2611 GX Delft

 

De Nieuwe Kerk  

Ze torenen overal bovenuit en zijn een belangrijk herkenningspunt in de stad: de vijf kerken van Delft! De twee belangrijkste van de stad zijn de Oude en Nieuwe kerk. De Nieuwe Kerk in Delft staat vooral bekend om de koninklijke grafkelder: hier liggen namelijk bijna alle Oranjes begraven. Het beroemdste graf is hier natuurlijk van onze Vader des Vaderlands: Willem van Oranje. Leuk om te weten: bij goed weer kun je de toren beklimmen. Helemaal bovenin heb je een geweldig uitzicht over de stad! 

Hoe en wat: met hetzelfde ticket heb je toegang tot de Oude en de Nieuwe Kerk. Deze kun je vooraf online al kopen. Als je ook de toren van de Nieuwe Kerk wilt beklimmen, is daar een extra ticket voor nodig. Bij de kassa van de Nieuwe Kerk kun je een aanvullend kaartje kopen.
Adres: Markt 80, 2611 GW Delft. 

 

 

De Oude Kerk

De bijnaam van de Oude Kerk is ‘Scheve Jan’ en als je de Oude Kerk ziet weet je waarom hij deze bijnaam heeft gekregen. De Oude Kerk staat namelijk behoorlijk scheef! De Delftenaren waren toentertijd niet bekend met de ondergrond. Tijdens de bouw kwam men hier pas achter, waarna de kerk vervolgens ‘recht’ werd doorgebouwd op het al schuine gedeelte. Vandaar de knik die je in nu nog steeds bij de kerk ziet. De Oude Kerk heeft de grafkelder waar Nederlandse figuren zijn begraven zoals Johannes Vermeer en wetenschapper Antonie van Leeuwenhoek.

Hoe en wat: met hetzelfde ticket heb je toegang tot de Oude en de Nieuwe Kerk. Deze kun je vooraf online al kopen. Als je ook de toren van de Nieuwe Kerk wilt beklimmen, is daar een extra ticket voor nodig. Bij de kassa van de Nieuwe Kerk kun je een aanvullend kaartje kopen.
Adres: Heilige Geestkerkhof 25, 2611 HP Delft 

 

 

Museum Prinsenhof Delft 

In Museum Prinsenhof Delft beleef je een stukje van de Nederlandse geschiedenis. Een van de belangrijkste gebeurtenissen in de Nederlandse geschiedenis vond plaats in dit museum: de moord op Willem van Oranje. De originele kogelgaten vind je hier nog in de muur! Verder vind je in het museum een uitgebreide collectie Delfts Blauw en een ruime collectie van Delftse kunstenaars en wetenschappers als Johannes Vermeer, Michiel van Mierevelt, Antoni van Leeuwenhoek en Hugo de groot. 

Hoe en wat: tickets en openingstijden vind je hier.  
Adres: Sint Agathaplein 1, 2611 HR Delft

 

 

SCIENCE CENTRE DELFT

Benieuwd wat voor geheimzinnige onderzoekjes studenten en onderzoekers allemaal doen bij de Technische Universiteit Delft? Dan is een bezoek aan Science Centre Delft iets voor jou (en je gezin)! In het Science Centre Delft zie je met eigen ogen waar de onderzoekers zich dagelijks mee bezig houden en je mag ook zelf aan de slag tijdens leuke workshops.

Hoe en wat: tickets en openingstijden vind je hier
Adres: Mijnbouwstraat 120, 2628 RX Delft

 

 

ROYAL DELFT MUSEUM

Benieuwd hoe Delfts Blauw gemaakt wordt? Kom dan kijken in het Royal Delft museum. Dit museum is de laatste nog overgebleven Delfts aardewerk fabriek in Delft en stamt uit 1653! Kom in deze fabriek alles te weten over het beroemde Delfts Blauw. Ook leuk: volg een workshop en maak zelf je eigen Delfts Blauwe creatie. Ook voor kinderen is er heel veel leuks te doen, zoals een fotospeurtocht en een speciale kinderaudiotour.

Hoe en wat: kijk voor de actuele openingstijden hier.
Adres: Rotterdamseweg 196, 2628 AR Delft

 

 

RONDVAART DOOR DELFT

Wil je Delft vanaf een andere kant zien? Aanschouw dan de stad vanaf de waterkant tijdens een 45 minuten durende rondvaart! Aan boord vertelt de schipper informatieve verhalen over de stad en steek je ook nog wat op!

Hoe en wat: Tickets en info zijn via de site van Rondvaart Delft te verkrijgen. 
Adres: Koornmarkt 113, 2611 ED Delft

 

 

TERRASSEN

In de zon, in de schaduw, tussen de massa of juist een plekje die niet iedereen kent: Delft heeft terrassen in alle soorten en maten! De binnenstad van Delft is natuurlijk hartstikke gezellig met de terrassen op de Markt, Beestenmarkt en Doelenplein, maar ook buiten deze bekende plekken vind je verspreid grandcafés met een gezellig terras. 

 

Bezig met laden