Tips in en rond Wassenaar

Duinrell ligt midden in het pittoreske dorpje Wassenaar. Het dorp staat bij de rest van Nederland vooral bekend om de vele villa’s en grote landhuizen, maar er is veel meer leuks te bekijken en doen in Wassenaar. Lees hier onze favoriete tips voor bezienswaardigheden in Wassenaar!

Dinsdagmarkt Berkheiveld

Elke dinsdag van 9:00 tot 16:00 uur staan de marktlieden voor je klaar op de markt Berkheiveld van Wassenaar. Hier is van alles te koop: van groente tot bloemen en van kleding tot loempia’s en brood. De dinsdagmarkt ligt op loopafstand van Duinrell. Leuk om hier op dinsdag even de sfeer te proeven, maar ook natuurlijk om ook wat boodschappen te halen.

 

Ijsje eten bij Luciano

Natuurlijk hebben we hele lekkere ijsjes op Duinrell, maar we geven toe: de ijsjes van Luciano zijn ook behoorlijk lekker. IJssalon Luciano is meermaals benoemd tot beste ijssalon van Nederland én staat op plaats 22 van de beste ijssalons ter wereld! Luciano vind je midden in het oude centrum op loopafstand van Duinrell en de salon staat voor ambachtelijk vers ijs. Je vindt er klassiekers zoals aardbei, citroen en stracciatella, maar ook smaken die je nergens anders vindt. Denk aan smaken als honing-vijgen, spekkoek en raspberry crumble pie (natuurlijk afhankelijk van het seizoen). Zeker het proeven waard! Misschien kom je koningin Máxima en de prinsesjes tegen, die houden namelijk ook wel van een heerlijk ijsje van Luciano!

 

 

 

Molen de Windlust

Denk je aan Nederland, dan denk je aan molens. Aan het einde van het centrum van Wassenaar vind je de oude korenmolen de Windlust. Op exact dezelfde plek stonden al eerder twee korenmolens, maar de huidige molen is al meer dan 350 jaar oud en stamt uit het jaar 1668! Vrijwel elke zaterdagmiddag is de molen open en kun je ‘m gratis van binnen bezoeken.

 

Zorg- en Kinderboerderij

Op ongeveer 10 minuten fietsen ligt de Zorg- en Kinderboederij Wassenaar. Leuk als je kinderen dol op dieren zijn. Toegang is helemaal gratis en de boerderij is doordeweeks geopend van 9:00 tot 16:30 uur. Let dus op: in het weekend is de boerderij gesloten. Terwijl de kinderen genieten van de schaapjes, paarden en konijnen, kunnen papa en mama op het terras van ‘Het Blijhuis’ een kopje of koffie drinken.

 

Louwman museum

Ben je dol op auto’s en heb je zonen (of dochters) die ook helemaal auto-gek zijn? Het Louwman Museum herbergt ’s werelds oudste privécollectie automobielen, bijeengebracht door twee generaties van de familie Louwman. De basis van de collectie werd gelegd in 1934 en inmiddels is de collectie uitgebreid naar zo’n 250 antieke en klassieke auto’s. Koop je ticket hier alvast met korting voor het auto museum. Het Louwman Museum ligt op ongeveer 8 kilometer van Duinrell.

 

 

 

Museum Voorlinden 

Vermaken de kinderen zich wel op Duinrell en hebben papa en mama zin in een museum vol moderne en hedendaagse kunst? Het Voorlinden Museum ligt op ongeveer 6 kilometer van Duinrell. Zakenman en kunstverzamelaar Joop van Caldenborgh opende hier in 2016 zijn droom: een museum van internationale allure dat zijn vermaarde kunstcollectie herbergt. Als de kinderen trouwens wel mee willen gaan, vraag dan om de gratis “ik zie ik zie”-kaartjes. Spelenderwijs worden zij door het museum geleid via een spannende ontdekkingstocht.

 

 

Fietsen of wandelen door natuurgebied Meijendel

Het natuurgebied Meijendel, onderdeel van National Park Hollandse Duinen, is een groot aaneengesloten duingebied dat zich strekt tussen Scheveningen en Wassenaar. Hier vind je open duinlandschappen, waterpartijen, bossen en een lang zandstrand. Dwars door het natuurgebied loopt een fietspad, dus heb je zin maak dan een heerlijke fietstocht van Wassenaar naar Scheveningen. Liever wandelen? Zeker doen! De kans is groot dat je onderweg wilde dieren ziet als reeën, vossen en Schotse Hooglanders. Midden in Meijendel vind je Boerderij Meyendel, een fijne plek om even uit te rusten en een drankje te doen.

 

 

 

Wassenaarse Slag

En de laatste tip is wat ons betreft één van de fijnste tips. Op nog geen 4 kilometer van Duinrell ligt het strand de Wassenaarse Slag. Binnen een kwartiertje fietsen vanuit Duinrell sta je al op het 8 kilometer lange strand. Uniek aan dit strand is dat het tegen het natuurgebied Meijendel ligt. Je fietst en loopt dus ook eerst dwars door de ruige duinen, voordat je op het strand komt. Het strand is rustig en is een fijne plek om aan uit te waaien of als het lekker weer is: neem een duik in de zee!

 

 

 

Op vakantie in Wassenaar!

Ben je overtuigd geraakt van al het moois dat Wassenaar te bieden heeft? Vakantiepark Duinrell is de ideale plek om het dorp en de omgeving te verkennen. Zoek hieronder naar onze accommodaties en boek direct!

1 persoon
Volwassenen (21+ jr)
Kinderen (3- 20 jr)
Kinderen (0 - 2 jr)
1 persoon
Volwassenen (21+ jr)
Kinderen (3- 20 jr)
Kinderen (0 - 2 jr)
1 persoon
Volwassenen (21+ jr)
Kinderen (3- 20 jr)
Kinderen (0 - 2 jr)
Bezig met laden
Boeken